Wat kijkt... Nance?

SBS-presentatrice Nance Koolen is momenteel iedere vrijdagavond te zien in de nieuwe talentenjacht Popstars op SBS 6. Maar wat heeft zij eigenlijk met televisie en bij welke programma's zapt zij acuut weg? Televizier.nl vroeg het haar.

Welk programma zou je graag nog eens willen presenteren?

"Holy smoke... Nou, ik vind mijn eigen programma's eigenlijk het leukst."

Welk tv-moment staat op je netvlies gebrand?

"11 september krijg je er niet meer uit. Rampen maken indruk. En de Bijlmerramp zag ik laatst toevallig nog iets over. Dat mogen we zeker niet vergeten."

Wat is de meest genante ervaring die je hebt meegemaakt op tv?

"Shownieuws. Ellemieke had een interview gedaan met Robbie Williams. Ze zou een bad laten vollopen en daarin het interview doen, maar dat ging niet door. Toen zei Victor: 'Wat leuk voor haar, maar jammer van dat bad.' Waarop ik zei: 'Inderdaad, want niets is zo leuk als een schone ster.' Later realiseerde ik me de dubbele bodem pas."

Wanneer zap jij acuut weg?

"Kinderprogramma's en seksprogramma's. Dat klinkt heel flauw, maar ik zit echt niet te wachten op programma's als Beter in bed."

Is er een programma dat je niet mag zien van je vriend?

"Nee, ik heb meer controle over de afstandsbediening dan hij. Gisteren vroeg ik wel of hij niet zo snel wilde zappen. Ik ben heel makkelijk."

Welke presentator wordt volgens jou onderschat?

"Sylvana Simons heb ik altijd heel erg goed gevonden. Jammer dat ze niet de eer krijgt die ze verdient. Ze zou de Nederlandse Oprah Winfrey kunnen zijn."

Wat is het beste programma aller tijden?

"Popstars. Wordt nog groter, spannender, spectaculairder. Vet cool! Sterren dansen op het ijs is ook erg leuk."

Reageren