Wat kijkt... Owen Schumacher?

Owen Schumacher is een kei in het persifleren van bekende personen. Vooral politici moeten het bij hem vaak ontgelden in Koefnoen. Wat televisie betreft heeft het komische talent ook zo zijn voorkeuren...

In welk programma of welke serie zou je een gastrol willen spelen?
"Ik was graag te gast geweest in Fawlty towers. Alleen al om te zien hoe zij dat maakten. Stil in een hoekje zitten zou al genoeg zijn. En The office zou ik leuk hebben gevonden. Die manier van spelen, dat reality-achtige comedy, het had me heel leuk geleken om daarin mee te doen. Ik ben een paar jaar ambtenaar geweest dus ik denk dat ik me heel goed had kunnen inleven in die sullige kantoorsfeer."

Wat is de meest gênante ervaring die je ooit op tv hebt meegemaakt?
"Heb ik allemaal verdrongen. Ik heb in het begin van m’n carrière bijvoorbeeld meegedaan aan Hints met Frank Kramer. Dat wil ik echt niet meer terugzien."

Is er een programma waar je fan van bent maar waar je je eigenlijk voor schaamt?
"Er zijn tegenwoordig heel veel slechte programma's en ik kan altijd zeggen dat ik ze moet kijken voor m'n werk. Want misschien gaan we er wel een parodie op maken. Dus ik vind het wel leuk om slechte televisie te kijken. Maar om nou te zeggen dat ik er heimelijk fan van ben..."

Bij welke programma's zap je meteen weg?
"Ik kan niet meer zo goed tegen reality. Ook die realityshows van bekende Nederlanders. Ik kan er niet meer naar kijken. Ik heb liever dat ergens van tevoren over nagedacht is. En Real Djumbo, dat is een programma op zondagochtend over een meidengroep die het aanzien niet waard is. Drie domme Brabantse wichten. En het wordt eindeloos herhaald. Zelfs m'n kinderen vinden dat dat wel heel veel aandacht is voor zo weinig talent. Maar misschien dat ik ze dat iets te vaak ingefluisterd heb. Dat de publieke omroep daar geld aan uitgeeft, begrijp ik niet."

Wat is het beste programma of de beste serie aller tijden?
"Monthy Python. Daar hebben mensen het nog steeds over. Totaal revolutionaire humor. En om een constant niveau zoveel series vol te houden en zo te vernieuwen. Dat is een bewijs van genialiteit."

Reageren