Wat kijkt... Ruben Nicolai?

Ruben Nicolai greep afgelopen vrijdag net naast de Zilveren Televizier-Ster Man (die ging opnieuw naar Paul de Leeuw), maar toch heeft hij op carrièregebied niets te klagen. Begin volgend jaar maakt de Lama de overstap naar de Avro. Hoe kijkt hij televsie?

Wat is je favoriete programma of serie?

"Zomergasten. Dat programma is live en heeft een geweldig format: waar anders heb je alle tijd om iemand aan de hand van televisiebeelden echt te leren kennen?"

Wat zou je dan willen zijn: gast of presentator?

"Presentator. Eigenlijk vind ik het helemaal niet zo leuk om interviews te geven."

Welk televisiefragment staat op je netvlies gebrand?

"Die aflevering van Spuiten en slikken die Sophie Hilbrand stoned presenteerde zal ik niet snel vergeten. Al dat gegiebel was enorm aanstekelijk. Ik hoorde achteraf dat het met Sophie eerst best goed ging, maar dat ze vlak voor de uitzending tegen haar zeiden: 'Nou even serieus, oké?' Ja, dat moet je op zo'n moment dus vooral níet zeggen."

Voor welk programma waar je graag naar kijkt schaam je je?

"Ik weet niet of het wel zo slim is om je dit te vertellen, maar ik ben verslaafd aan Extreme home makeover. Van die Amerikaanse emo-tv: fantastisch! De ene familie verdient het nog meer dan de ander en het programma zit gewoon goed in elkaar."

Welke presentator bewonder jij?

"Hugo Borst. In Vaders en zonen interviewde hij zijn gasten op heel natuurlijke wijze. Hij was oprecht geïnteresseerd; dat zie je tegenwoordig niet vaak meer. Ik vond hem zelfs zo goed dat ik een paar van zijn tactieken heb toegepast in Je zal het maar hebben."

Meer over:

Reageren