Wat kijkt Valerio Zeno?

In Je zal het maar hebben verdiept dit seizoen Valerio Zeno (25) zich in het leven van jongeren met een bijzondere aandoening of ziekte. Maar wij waren wel eens benieuwd naar wat deze kersverse BNN-presentator zelf met televisie heeft. Hoe kijkt hij tv?

Door Roxanne Vis

Valerio, vertel eens: wat is het beste programma ooit?

"Man bijt hond. Eigenlijk zou ik daar ook wel eens items voor willen maken. Ik vind het zo'n vet programma, omdat het gewoon over Jan en alleman gaat. Volgens mij is het format ook al tijden hetzelfde. Dat kan ook prima, want iedereen - hoe saai ze ook zijn - is interessant."

En het slechtste?

"Daar moet ik even goed over nadenken, want ik wil niet meteen Tell Sell zeggen. Weet je wat ik dacht dat slechte tv zou zijn? Het mooiste meisje van de klas. Maar het bleek juist hartstikke leuk te zijn, echt niet normaal! Op een gegeven moment wil je dan ook weten hoe ze vandaag de dag eruit ziet en hoe het met haar gaat. Ik schrok er best van dat ik dat programma zo leuk vond. Dat had ik niet verwacht."

Waarbij heb je voor het laatst gehuild?

"Ik huil nooit om dat soort dingen. Dat is niet vanwege het feit dat mannen per definitie 'niet zouden mogen huilen', want dat interesseert me echt geen reet. Ik durf best mijn gevoelens de vrije loop te laten, maar ik huil gewoon niet zo snel."

Waarbij zap jij acuut weg?

"Ik word er zo moe van dat er 's nachts zoveel seksreclames op tv zijn. Dat het van RTL 4 tot aan Veronica doorloopt, weet je wel? Ik denk dan altijd: geef een uur zendtijd aan - weet ik veel - de filmacademie ofzo. Wat is zo'n uurtje nou op een hele nacht?"

Welk programma missen we nog op de Nederlandse buis?

"Nou, ik ben erg blij met de komst van Wipeout, maar eigenlijk zou ik heel graag Fort Boyard (zie onderstaande video, red.) terug willen zien. Je weet wel, dat programma met Bas Westerweel waarin de kandidaten vast zaten in zo'n fort op zee en op zoek moesten naar de sleutel. Dat vond ik echt zó vet.

Ik zou het graag willen presenteren, maar heb gehoord dat er bij de opnames ook mensen zijn omgekomen en is dat een van de redenen waarom het programma is gestopt."

Van welke Nederlandse presentatrice kun jij je ogen niet afhouden?

"Ik vind Daphne Bunskoek heel mooi en leuk."

Extra:
-->
Meer interviews met BN'ers lezen? Ga naar Wat kijkt de BN'er?
--> Meer lezen? Ga naar Artikelen.
--> Valerio zou graag Fort Boyard terugzien op de buis. Maar wat dat ook alweer voor programma?

Reageren