Wat kijkt Victor Reinier?

Met Flikken Maastricht heeft Victor Reiner wederom een kijkcijferknaller te pakken. Ook het tweede seizoen weet wekelijks gemiddeld 1,5 miljoen kijkers te boeien. Goed nieuws dus voor de acteur, die wij eerder dit jaar tijdens de opnames spraken. Maar wat vindt hij eigenlijk zelf van wat er zoal op tv te zien is?

Door Maurice Driessens.

Wat is het beste programma aller tijden?

"Ik zou zeggen Poets!, of zo heette dat, geloof ik. Dat was heel lang geleden een soort Bananasplit, maar dan in een tijd dat je mensen nog echt van alles kon wijsmaken."

"Dan lieten ze een Chinees op een fiets met een wereldbol naar een boer toe gaan en vragen hoe hij bij de Chinese grens kon komen. En dan ging die boer aan die Chinees uitleggen welke kant hij moest opfietsen om bij China uit te komen. Zoiets zou nu niet meer kunnen, maar dat is natuurlijk geweldige televisie om te maken."

En het slechtste?

"Oh, een specifiek voorbeeld kan ik niet noemen, maar waar ik niet goed van word, zijn al die talentenjachten en realitysoaps. Er zijn er nu zoveel van... Dat moet mensen na een tijdje toch gaan vervelen, of ligt dat aan mij?"

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110130/e836e4dbe4cc41fc2f22015ff3378c3d/article_flash

"Trouwens, wat ook erg was: Over de rooie, waarin mensen duizend gulden konden verdien met het doen van iets stoms of vies. Dat je op zo'n manier misbruik gaat maken van arme mensen, gaat er bij mij echt niet in."

Over de rooie werd onder meer gepresenteerd door Wendy van Dijk.

"Oh, was dat zo? Dat weet ik al niet eens meer. Maar dan heeft Wendy het nu een stuk beter voor elkaar."

Nu we het daar toch over hebben: welke tv-persoonlijkheid bewonder je?

"Jeroen Pauw. De manier waarop hij interviewt en mensen aan het praten krijgt, is geweldig. Hem vind ik echt heel goed."

En wie mag van jou ter plekke van de buis verdwijnen?

"Ha ha, nee, ik zou zo snel niet iemand kunnen en willen noemen." (grinnikt alsof hij wel iemand kan bedenken, maar niet van plan is dat te zeggen, red).

Reageren