Waylon praat over Whitney Houston in DWDD + Update

13 februari 2012 16:54 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Bijna twee jaar geleden heeft zanger Waylon twaalf keer in het voorprogramma gestaan van wijlen Whitney Houston, toen zij in Engeland, Ierland en Schotland optrad. Omdat hij een van de weinige Nederlanders is die de zingende diva van dichtbij (en zo lang) heeft meegemaakt, schuift hij vanavond aan bij DWDD.

Bij Matthijs van Nieuwkerk praat hij over zijn ervaringen met Whitney twee jaar geleden. Hoewel het haar laatste tour was, omdat Whitneys stem toen al te zeer verpest was door haar overmatige drank- en drugsgebruik, was het een onvergetelijke ervaring voor Waylon.

Een vechter
In een verklaring zei de Nederlandse zanger na afloop van de tour: "Ik vind het erg bijzonder dat ik het vertrouwen heb gekregen om met een van de grootste, vrouwelijke artiesten uit de muziekgeschiedenis het podium te mogen delen. Ik heb hier ontzettend veel van geleerd. Ondanks alle negatieve berichten in de pers heeft Whitney Houston mij laten zien dat het een echte vechter is die avond aan avond alles uit de kast trekt voor haar fans."

Niet onverwacht
Op zijn Twitter-account schrijft Waylon: "Whitney Houston... Niet compleet onverwacht maar toch eeuwig zonde! Een prachtige generatie is aan het uitsterven."

Update
Inmiddels is bekend geworden dat Trijntje Oosterhuis vanavond een muzikale ode zal brengen. Daarnaast schuiven ook 'popprofessor' Leo Blokhuis en zangeres Tiana Kross aan. 

Lees hier meer:
Whitney Houston overleden + reacties
Uitslag autopsie laat op zich wachten  

Meer over