Waylon wil ook naar het Eurovisie Songfestival

14 juli 2012 09:28 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Zanger Waylon wil Nederland best vertegenwoordigen volgend jaar, maar hij heeft net als Anouk geen trek in de voorrondes van het Nationaal Songfestival.

Waylon maakte zijn 'kandidatuur' bekend in Tour du Jour. Het is niet de eerste keer dat hij een gooi doet naar het Eurovisie Songfestival. In 2005 deed hij samen met zangeres Rachel mee aan het Nationaal Songfestival, maar het duo kwam toen niet door de voorrondes heen.

"Niet te Trosserig denken"
De kans dat Waylon de voorrondes dit keer mag overslaan is klein. De Tros maakte eerder bekend dat het Nationaal Songfestival maar liefst zes voorrondes gaat krijgen. Iets waar zowel Waylon als Anouk absoluut niet op zitten te wachten. "Ik heb het al gezegd voor Anouk het zei… Ik wil best mee doen, maar dan wel met z’n allen even de stropdas af en niet te trosserig denken. Ga dan voor je land en zorg ervoor dat daar iets komt te staan waar een heel land achterstaat.", aldus de zanger. 

Winnen is geen must
Overigens verklaarde Waylon in Tour Du Jour dat sowieso voor hem meedoen belangrijker is dan winnen. "Muziek is geen wedstrijd. Tuurlijk wil je één worden, maar dan is het nog steeds geen wedstrijd. Je moet er niet van uit gaan."

Meer over