Wedstrijden van Jong Oranje op SBS 6

26 maart 2013 10:34 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

SBS 6 heeft met Eredivisie Live afgesproken om samen het EK Voetbal onder de 21 uit te zenden. SBS 6 zendt alleen de wedstrijden van Jong Oranje uit en Eredivisie Live het complete toernooi.

Met de aankoop van het toernooi wil SBS 6 zich beter profileren als familiezender. “Door de aankoop van de wedstrijden van Jong Oranje op dit toernooi in juni, en met de in deze maand geplande oefeninterlands van de A-selectie van het Nederlands elftal in Azië, wil SBS 6 zich nog duidelijker profileren als de familiezender waar alle verrichtingen van de nationale voetbalselecties te zien zijn”, vertelt de zender in een persverklaring.

Zenderbaas van SBS 6

De zenderbaas van SBS 6 is verheugt met de samenwerking: “Het EK onder 21 is het belangrijkste voetbaltoernooi in 2013, en met Jong Oranje als serieuze kanshebber voor de titel, een evenement dat wij een breed kijkerspubliek niet willen onthouden.”, aldus Remko van Westerloo. Ook is hij overtuigt dat het een succes zal zijn: “We kunnen juni nu al bestempelen als Oranjemaand”.

EK onder de 21

Het toernooi bestaat uit 8 speeldagen en Jong Oranje is één van de acht landen die tussen 5 en 18 juni in actie gaat komen. De strijd om het Europees Kampioenschap onder 21 barst lost in Israël en de finale is op 18 juni.

Meer over