Weduwe Horst Tappert vindt Omroep MAX dom

Ursula Tappert vindt de beslissing van Omroep MAX om de krimi Derrick te schrappen 'dom en kortzichtig'. Volgens haar was Horst Tappert helemaal geen nare nazi.

Vorige maand ontdekte een Duitse socioloog dat Tappert in de Tweede Wereldoorlog bij de Waffen SS had gediend. Zelf beweerde de acteur altijd dat hij hospik was geweest bij de Wehrmacht. Jan Slagter besloot na de onthulling Derrick niet meer uit te zenden.

Onschuldig

Ursula, Tapperts derde echtgenote, zegt in Privé dat haar man onschuldig is: „Hij heeft geen mens ooit een haar gekrenkt. Het was dienstplicht voor hem, niets anders. Je kon als jongen van 19 echt geen nee zeggen tegen de SS! Dat kunnen mensen zich nu misschien niet voorstellen. Het was bij ons thuis ook geen belangrijk gespreksonderwerp. Hij was een jonge knul die géén dingen gedaan heeft die het daglicht niet kunnen verdragen.”

Geen nazi

Horst Tappert overleed in 2008 en Ursula sprak in het verleden uitgebreid over het onderwerp met haar man. Volgens haar zou Tappert wel een mening hebben over de affaire: „Mijn man draait zich om in zijn graf. Hij zou zeggen: 'Zij waren er niet bij, zij hebben het niet meegemaakt en ze weten niet waar ze het over hebben'.” Ursula vindt ondertussen dat haar man een topvent was: „Iedereen die mijn man als mens en kunstenaar heeft gekend, weet dat hij door en door deugde. Hij was geen nazi, hij heeft geen misdaden begaan. Mijn lieve Horst was altijd integer.”

Reageren