Weer paard overleden tijdens opnames Luck

Het lijkt wel alsof er een vloek rust op de Amerikaanse tv-serie Luck: er is opnieuw een paard om het leven gekomen. Dit is al het derde paard dat overlijdt.

De Amerikaanse televisiezender HBO wil niet nog meer dode paarden op zijn geweten hebben en stopt per direct met de productie van het tweede seizoen van de veelgeprezen tv-serie.

Inslapen
Afgelopen jaar overleden al twee paarden tijdens de opnamen van Luck. Deze week stierf een derde paard. Schrijnend is dat het dier net bij de dierenarts vandaan kwam. Die keurde het paard goed en er leek geen vuiltje aan de lucht. Maar toen het terug in zijn stal was, begon het te steigeren en viel daarna achterover. Het dier raakte ernstig gewond aan zijn hoofd en artsen konden niets anders doen dan het laten inslapen.

Dierenwelzijnsorganisatie
De American Humane Association, die toezicht houdt op het welzijn van dieren in film- en televisieproducties, verwijt de makers van de serie en de zender niets. Ze noemen de genomen stap 'zonder twijfel het beste besluit dat HBO had kunnen nemen'.

HBO
De prestigieuze serie met onder meer Dustin Hoffman gaat over paardenraces, gokken en onderhandelen. Luck was sinds februari ook in Nederland op de buis. De eerder opgenomen afleveringen van de serie zullen gewoon te zien zijn op betaalzender HBO. Naast Luck is de zender ook bekend van klassiekers als The Sopranos, The Wire en Sex and the City.

Bekijk hieronder de trailer van het tweede seizoen van Luck.

Reageren