Wegmisbruikers betrokken bij dodelijk ongeluk

De makers van het programma Wegmisbruikers van SBS 6 zijn getuige geweest van een ongeluk na een achtervolging, maar joegen de desbetreffende auto zelf niet op. Dat is in een notendop de stand van zaken rond een ongeluk waarbij een dode te betreuren viel. De vraag is: komt het voorval in de uitzending?

De cameraploeg zat eind vorige week in de auto bij een politieploeg in Dordrecht. Een gestolen BMW kwam met een slordige 165 kilometer per uur langs.

Vanzelfsprekend zetten de agenten zetten de achtervolging in, waarbij het kwam tot snelheden van ver boven de 200 kilometer per uur. Spectaculaire tv.... totdat de achtervolgde auto tegen een vangrail aan knalde.

Te water
De twee bestuurders van de gestolen auto sprongen vervolgens in het water naast de weg. Daar wist de politie er één te arresteren, maar de andere autodief verdronk.

Naar aanleiding van het voorval heeft de politie het beeldmateriaal van de Wegmisbruikers-ploeg in beslag genomen voor onderzoek. Joep de Vries, producent van het programma, benadrukt echter dat zijn verslaggevers geen blaam treft: de makers hebben de achtervolgde auto niet opgejaagd.

Uitzenden?
Wel is de vraag of Wegmisbruikers ooit beelden van de achtervolging voorafgaand aan het dodelijk ongeval uit zal zenden. De spectaculaire achtervolging zou, als het drama niet met de dood bekocht zou zijn geworden, zeker de uitzending gehaald hebben. Of dat nu nog zo is, is niet zeker.

Wel zegt Wietske van Rooij, woordvoerder van SBS 6: "We weten nog helemaal niks, dus we hebben ook nog niet besproken wat we gaan doen als we het beeldmateriaal terugkrijgen. We weten niet eens wanneer dat materiaal weer in ons bezit zal zijn."

Wel beschouwt ze het tragische einde van de achtervolging niet per definitie als einde van het fragment. "We hebben natuurlijk vaker dit soort achtervolgingen in het programma gehad, dus in die zin verschilt dit daar niet van. Dat zou dus geen reden zijn om het niet of wel uit te zenden." Het hangt volgens haar dan ook vooral af wat de politie met het materiaal doet.

Voice over
Bij 'snelwegprogramma's' uit andere landen is het over het algemeen gebruikelijk om het beeldmateriaal wel te gebruiken, waarbij de beelden van een eventueel fataal einde weggelaten worden. Het is dan vaak aan de voice over om het plaatje verder voor de kijker in te kleuren: "The victim did not survive the crash".

Extra:
- Blik op de weg of Wegmisbruikers? Wat kies jij? >>

Reageer
Alleen de beelden van de achtervolging, ook beelden van het dodelijke ongeluk.. of helemaal niks. Wat denk jij?

Reageren