Wekelijkse experimenten in TV Lab

TV Lab, het tv-programma waarin nieuwe televisieformats worden gepresenteerd, is vanaf dit najaar wekelijks te zien op Nederland 3. In september komt de zender met een nieuwe editie van de themaweek TV Lab, waarna wekelijks op de donderdagavond ruimte is gemaakt voor pilot-afleveringen.

Netmanager van Nederland 3, Roek Lips, wil meer plaats maken voor originele ideeën en inbreng van de kijker.

Betrokkenheid
"Televisie is niet langer eenrichtings- verkeer", stelt de netmanager. "Het kijkerspanel van TVLab heeft laten zien dat kijkers graag echt betrokken willen zijn bij de programmering van Nederland 3 en dat hun mening van toegevoegde waarde kan zijn bij de ontwikkeling van de zender en de programmering. De rol van sociale netwerken als bijvoorbeeld Hyves, Facebook, LinkedIn en Twitter wordt daarbij steeds belangrijker.”

Successen
TV Lab is een themaweek op Nederland 3 waarin nieuwe, soms gewaagde tv-formats worden gepresenteerd. Een kijkerspanel geeft op basis van een proefaflevering een oordeel en de meest succesvolle formats worden in productie genomen. Successen uit het TV Lab-verleden zijn onder meer Ik Weet Wat Jij Deed (TROS), De Bubbel (BNN) en Comedy Corner (VARA).

Het is de bedoeling dat een kijkerspanel zich dit najaar iedere week buigt over een nieuw format. Wat er uitgezonden wordt, is iedere week een verassing. Pas op de dag zelf wordt het bekend gemaakt.

Reageren