Wendy fopt BN'ers opnieuw

Na Ushi, Dushi en Loesie verwachtte Wendy van Dijk dat niemand meer in haar typetjes zou trappen. Maar het is haar wéér gelukt. Vanaf oktober stapt ze in de huid van maar liefst drie gloednieuwe personages.

Wendy van Dijk oogste jarenlang succes als de Japanse Ushi en voegde de afgelopen jaren de Antilliaanse dushi Lucretia en Mokumse Loes toe aan haar repertoire. Maar na de laatste serie, vreesde ze dat de koek op was.

In De wereld draait door onthulde Wendy dat het haar weer gelukt is. In de nieuwe reeks Ushi & the family maken drie nieuwe typetjes hun opwachting, dankzij een Nederlands team make up artiesten. Zij transformeerden Wendy in de driekoppige familie Leenders, een Limburgs gezin dat heel graag op TV komt en zich voor diverse programma's heeft aangemeld. Daarmee hield Wendy wéér iedereen voor de gek, zelfs haar goede vriend en collega Martijn Krabbé.

Martijn vertelde in DWDD nog steeds ziek te zijn van het feit dat hij er is ingetrapt. Tijdens opnames van het RTL-programma Uitstel van executie werd hij geconfronteerd met Gerda Leenders, de manager van een vloerenzaak die een hulpbehoevend gezin wilde helpen. Al snel bleek Gerda niet zo normaal als je zou verwachten.

Lieke van Lexmond had dezelfde ervaring met Gerda, toen ze bij haar langs ging voor een aflevering van De TV-makelaar. Ook Lieke had niks door. "Ik vond haar eigenlijk vooral erg kwetsbaar, alsof ze alles niet helemaal doorhad. Ze kwam een beetje zielig over."

Het tweede lid van de nieuwe familie is Bo, de ietwat extreme dochter van Gerda die niet op haar mondje is gevallen. Bo duikt op in Het familiediner met Bert van Leeuwen, die er naar eigen zeggen met boter en suiker intrapte. Diezelfde ervaring had Jan Kooijman toen Bo als een wel erg spraakzame edelfigurant in Goede tijden slechte tijden haar zegje kwam doen.

Voor het laatste familielid moest Wendy vier uur in de make up, maar het resultaat mag er zijn. Omroep MAX-voorzitter Jan Slagter had niets door toen Oma Betsie (83) aanschoof als kandidate van het kennisspelletje MAX Geheugentrainer.

Helaas bleek oma heel erg mondig en meer dan een tikkie in de war. Slagter liet weten naderhand een dag van de kaart te zijn geweest. "Ik neem zeven afleveringen per dag op en zij was de laatste kandidaat. Naderhand dacht ik echt: "Wát is hier gebeurd? Het is zo raar, maar toch zó goed gedaan."

Wendy is vooral blij met de grootschalige medewerking. "We zijn een half jaar bezig geweest en voor elk item werd de hele cast en crew van een tv-programma ingelicht voordat we aan de opnames begonnen. Niemand heeft iets gezegd, terwijl het meestal zo'n twintig of dertig mensen waren. Dat het gelukt is, is wonderbaarlijk."

Ushi & the family is vanaf 8 oktober te zien op RTL 4 om 20.00 uur
 

Reageren