Wendy van Dijk aangeklaagd?

Het houdt maar niet op met de commotie rond Dushi, het nieuwe typetje van Wendy van Dijk. Eerder werd ze nog beschuldigd van slechte research naar haar Antiliaanse alterego en zelfs van 'blackbashing', maar nu gaat het nog een stapje verder: TeleCuraçao overweegt juridische stappen tegen de presentatrice.

Volgens de Antiliaanse krant Amigoe is de omroep er niet blij mee dat Wendy zich in haar programma Ushi & Dushi voordoet als Lucretia Martina, een weervrouw van TeleCuraçao.

Belediging
De directeur van TeleCuraçao, Hugo Lew Jen Tai, zegt dat de klachten over Wendy's typetje binnenstromen: "Mensen ervaren de imitatie als een belediging."

Bovendien is hij er helemaal niet blij mee dat de naam en het logo van zijn omroep worden gebruikt in het programma.

Mislukte satire
Minister van Onderwijs en Cultuur Omaya Leeflang kan er ook niet om lachen, want zij sprak in een interview met TeleCuraçao over "misplaatste en mislukte satire." Het zit haar vooral dwars dat Wendy haar huiswerk niet heeft gedaan; Lucretia meent een Antilliaanse te zijn, maar lijkt volgens velen meer op een Surinaamse.

"Het zijn twee totaal verschillende gebieden en dat moet men weten. Stel je voor dat iemand een typetje uit Nederland voor moet stellen, maar hij heeft een Vlaams accent. Het is onzorgvuldigheid ten voeten uit!" aldus de minister woensdag bij Shownieuws.

Omarmen
Deze berichten spreken eerdere uitspraken van Wendy bij DWDD tegen. Aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk reageerde ze toen op de kritieken: "Wat ik belangrijk vind, is dat ze het typetje op de Antillen enorm omarmen. Ze is het uithangbord van het eiland geworden."

Dat lijkt dus wel mee te vallen. In RTL Boulevard werd maandagavond gemeld dat Lucretia Martina naar aanleiding van Ushi & Dushi Curaçao zelfs zou gaan promoten. Wendy moet hier misschien nog maar eens even goed over nadenken...

Bekijk hier de reactie van Wendy in DWDD :

Reageren