Wendy van Dijk en Renée Soutendijk in nieuwe politieserie

27 juni 2011 13:53 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© Endemol Nederland

Vandaag is in de Friese hoofdstad Leeuwarden de cast van de gloednieuwe RTL 4-politieserie Moordvrouw bekendgemaakt. De personages van de serie worden vertolkt door niemand minder dan Wendy van Dijk (Fenna Kremer), Renée Soutendijk (Carla Vreeswijk), Thijs Romer (Evert Numan), Porgy Franssen (Menno de Waard), Chava Voor in ’t Holt (Simone Blok) en Achmed Akkabi (Mamoun Amezian).


De gloednieuwe politieserie Moordvrouw speelt zich af in Friesland. In Leeuwarden staat het uiterst gemotiveerde en professionele politieteam, onder leiding van Carla Vreeswijk, voortdurend onder hoogspanning om dreigende catastrofes het hoofd te bieden. Niet zozeer met traditionele deductie en ontspannen gepuzzel, als wel met bloedstollende races tegen de klok waar het gaat om leven of dood.

Complicerende factor daarbij is de komst van rechercheur Fenna Kremer, een eigengereide "moordvrouw" die met haar onorthodoxe en confronterende aanpak niet alleen criminelen ontmaskert, maar ook haar eigen collega's tegen zich in het harnas jaagt.

Moordvrouw is razendsnel televisiedrama. Met verhalen van nu, markante persoonlijkheden in de hoofdrollen en een oogverblindend décor: Friesland.

De opnames voor de tiendelige serie starten in augustus. In het voorjaar van 2012 is de serie bij RTL 4 te zien.

Meer over