Wendy van Dijk houdt van The Voice of Holland

The Voice of Holland is terug. Afgelopen jaar was 't het grootste televisiesucces. En dat is volgens Wendy van Dijk geen toeval.

The Voice of Holland betekent buffelen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Maar Wendy van Dijk (40) zou het niet anders willen. Want The Voice is ook dubbel en dwars genieten. Wendy: „Dit is misschien wel een van de gaafste programma’s ooit gemaakt. Over elk detail is nagedacht, alles klopt. Hier werken de besten van de besten.”

Datzelfde kun je volgens de presentatrice ook zeggen over de kandidaten, die de juryleden puur met hun stem moeten zien te overtuigen van hun kunnen. Bij The Voice is volgens Wendy geen plaats voor matige zangers die slechts mee willen doen om op televisie te komen. „Hier moet je echt kwaliteiten voor hebben”, legt Wendy uit „In The Voice komen mensen die al heel lang meedraaien in het vak en nog één poging doen om door te breken.”

Waanzinnig
De geruchten dat dit tweede seizoen meerdere zangers van het niveau Ben Saunders op zal leveren, doen al een tijdje de ronde. Waar die mensen na alle shows die we al gezien hebben nog steeds vandaan komen? Wendy kan er alleen maar naar gissen. „Alle talenten die bij de eerste Voice misschien nog twijfelden, hebben toen gezien dat het echt alleen maar om de kwaliteit gaat en doen dit jaar mee. Wat we tot nu toe gezien hebben, is waanzinnig.”

Jury
Hoewel presentatoren Wendy van Dijk en Martijn Krabbé én de kandidaten onmisbaar zijn voor het programma, zijn de echte sterren van The Voice de leden van de jury, zo vindt Wendy zelf. „De jury kan zonder problemen een avondvullend programma verzorgen zonder kandidaten, zo leuk zijn ze. Ik vind VanVelzen bijna een standup comedian. Was er iemand die wist dat hij zo komisch was?” Na het vertrek van Jeroen van der Boom is Marco Borsato de nieuwe aanwinst naast Angela Groothuizen, Nick & Simon en de eerder genoemde VanVelzen. „Marco's komst zet de boel behoorlijk op scherp”, zegt Wendy. „Vooral Nick & Simon en VanVelzen waren bang dat alle talenten voor Marco zouden kiezen. Dat heeft voor hilarische momenten gezorgd. Hij is in ieder geval een stevige concurrent voor ze.”

Reageren