Werk aan de woning

In deze nieuwe aflevering van Werk aan de woning (voorheen de Britse versie van Bouwval gezocht) is nog geen sprake van de kredietcrisis. En dat is te merken ook! De twee koppels die Sarah Beeny vanavond helpt, nemen financieel vrij grote risico's bij het opknappen van een woning.

Maar of het dat waard is, is natuurlijk de vraag. Feit is wel dat we in deze financieel moeilijke tijd beter moeten nadenken over het investeren in huizen.

Tips
Presentatrice Sarah geeft daarom vier tips aan toekomstige huiseigenaren en projectontwikkelaars:

1. "Als je je eerste huis koopt, neem dan geen tophypotheek. Blijf binnen een redelijk budget – een huis hoort je geen slapeloze nachten te bezorgen."

2. "Dit is geen goed moment om projectontwikkelaar te worden. Geef je fulltime baan dus niet op! De markt is nu te riskant en het is voor 'amateurs' moeilijk om nu van projectontwikkeling te leven."

3. "Hoewel het geen goed idee is om nu huizen te kopen om ze te verhuren - de opbrengsten zijn gewoon te laag - kun je natuurlijk nog wel een huis kopen om zelf in te wonen. Dat is niet riskant."

4. "Mensen die hun huis nu snel verkopen, omdat ze vrezen dat de markt instort, zijn gek. Je kunt maar beter blijven zitten waar je zit."

Reageren