Wesley en Yolanthe klagen AVRO aan

Voetballer Wesley Sneijder en TROS- gezicht Yolanthe Cabau van Kasbergen slepen de AVRO voor de rechter vanwege een publiciteitsstunt voor de tv-show Koefnoen.

Volgens de manager van het stel hebben Wesley en Yolanthe heus wel genoeg humor om de lol van een parodie in te zien, maar is het journalistiek onjuist om informatie over hen te verspreiden zonder de feiten te checken.

Reallife soap
De AVRO maakte 25 augustus bekend dat de omroep een reallife soap over het leven van de twee BN'ers zou gaan uitzenden. De komende weken zou het glamourstel gevolgd worden in modemetropool Milaan en de dagelijkse bezigheden van het jetsetkoppel.

Later bleek echter dat het niet om de echte Wesley en Yolanthe. "De rol van Yo zal worden gespeeld door Plien van Bennekom en de rol van Wes zal vertolkt worden door Owen Schumacher", aldus de omroep in een nagekomen persbericht.

Aanklacht
“De AVRO heeft informatie naar buiten gebracht die niet klopt. Dit druist tegen hun eigen doelstellingen in, eerlijkheid en gerechtigheid“, zegt de manager van ‘Wes en Yo’.

De AVRO laat aan Shownieuws weten dit besluit te betreuren. “Het betrof een ludieke actie voor Koefnoen. Deze actie was onderdeel van onze persstrategie om zo het nieuwe seizoen te promoten. Wij zien het niet als onrechtmatig. Verder zien wij de procedure met vertrouwen tegemoet“, aldus de omroep.

Reageren