Westenwind op RTL Lounge

RTL gaat de serie Westenwind weer uitzenden. De serie zal vanaf 11 augustus te zien zijn op het digitale kanaal RTL Lounge.

Westenwind trok tussen 1999 en 2003 regelmatig meer dan een miljoen kijkers. Ook won de serie in 2000 een Gouden Televizier-Ring voor het beste televisieprogramma.

Concurrentie
Westenwind gaat over de familie Noordermeer en de familie De Graaf. Beide families hebben een scheepswerf in de haven, en voeren al jarenlang een flinke concurrentiestrijd met elkaar. Wanneer de zoon van de Noordermeers ook nog een relatie krijgt met de dochter van de De Graafs, lopen de spanningen helemaal hoog op.

Een woordvoerster van RTL laat weten blij te zijn met de ontwikkeling. "Een aanwinst voor RTL Lounge die perfect in het plaatje past: mooie, jonge mensen die met de leuke én minder leuke kanten van het leven in aanraking komen", zegt zij.

Hoogstaand drama
Ze gaat verder: "Met Westenwind kan RTL Lounge nog een kwalitatief hoogstaande Nederlandse dramaserie toevoegen aan het rijtje waar GTST en Gooische Vrouwen al in voorkomen", aldus de zegsvrouw.

RTL Lounge is vanaf 2009 te ontvangen via digitale televisie van Ziggo en UPC. Westenwind is vanaf 11 augustus dagelijks tussen 18.00 en 22.00 uur op de zender te zien zijn.

Reageren