Wetensschapssnacken met Matthijs

In het nieuwe programma De Wereld Leert Door interviewt Matthijs van Nieuwkerk elke avond een wetenschapper over zijn of haar onderzoek.

Vorig jaar begon De Wereld Draait Door met DWDD University. In twee speciale uitzendingen gaf de immer vrolijke professor Robbert Dijkgraaf onderhoudende colleges over complexe onderwerpen als de oerknal en de kleinste deeltjes. Dat is goed bevallen, want de kijker kan nu dagelijks aanschuiven in de collegebanken van De Wereld Leert Door

Jong en oud

In DWLD interviewt Matthijs van Nieuwkerk elke avond een wetenschapper over zijn of haar onderzoek. In een klein kwartiertje worden we flink wat wijzer over een keur aan alfa- en bètastudies. Jonge en oude wetenschappers uit allerlei disciplines vertellen wat hen bezighoudt en wat hun inspanningen opleveren. Leerzaam én vermakelijk. 

Admiraliteitsschip

In de eerste aflevering is maritiem bioloog Martijn Manders te gast. Samen met een team van Nederlanders en Brazilianen heeft hij onderzoek verricht naar De Utrecht, een admiraliteitsschip dat in de 17e eeuw is gezonken in Braziliaanse wateren. 

Uit de klauwen

Hoofdredactrice Dieuwke Wynia vertelde vandaag in het AD dat De Wereld Leert Door een 'beetje uit de klauwen is gelopen'. „Het is een enorme operatie. De Wereld Leert Door wordt opgenomen vóór DWDD. Daarna hebben we een kwartier om het decor om te bouwen. 

Het is de bedoeling dat DWLD doorgaat tot maart. „En als het een succes blijkt, zie ik geen reden om er niet mee verder te gaan.”

 

Reageren