What Not To Wear

Na vijf seizoenen What not to wear hielden Trinny Woodall en Susannah Constantine het voor gezien. Het populaire metamorfoseduo tekende een contract bij de Britse zender ITV om daar samen een nieuwe show te presenteren. In het zesde seizoen van de goed bekeken programmareeks zoeken voormalig topmodel Lisa Butcher en soulzangeres Mica Paris naar 'modische noodgevallen'. Wie zijn de twee nieuwkomers?

Lisa Butcher (38)

Carrière: Op haar vijftiende won Lisa een modellenwedstrijd. Topfotograaf Norman Parkinson noemde haar het gezicht van de jaren negentig en daarna ging het snel. Ze sierde twee decennia de covers van gerenommeerde modebladen en verscheen in commercials. Ze presenteerde het eerste seizoen van Britain's Next Top Model. naast haar tv-werk ontwerpt ze sieraden.

Privé: Lisa is twee keer getrouwd en heeft twee kinderen (Olivia van 15 en Amber van 13) van de Chileense polospeler Gabriel Donoso. Hij overleed in 2006 na een val van zijn paard.

Opvallend: Lisa schaamde zich rot toen ze op een feestje de dresscode verkeerd had geïnterpreteerd en als enige rondliep in een catsuit en op torenhoge hakken. Net op het moment dat ze wilde vertrekken, liep ze Mica tegen het lijf. Die zei dat ze er fantastisch uitzag. Het klikte meteen tussen de twee.

Citaat: "Ik kan niet zeggen hoe goed ’t voelde om mijn modellenstiletto's aan de wilgen te hangen. Ik ben op mijn vijfendertigste met pensioen gegaan en het is geweldig. Eindelijk kan ik mijn hersenen gebruiken. Die stonden de laatste twintig jaar op standby."

Mica Paris (40)

Carrière: Mica was 19 toen haar debuutalbum So good uitkwam. Het was goed voor platina. Ze heeft inmiddels zes soulalbums op haar naam staan. Maar Mica is niet voor één gat te vangen. Ze presenteerde radio- en tv-shows, schitterde in West End-theatershows én schreef een bestseller over innerlijke schoonheid.

Privé: Mica is een alleenstaande moeder van twee dochters, Monet (19) en Russia Mae (3). Monet heeft vorig jaar haar eigen debuutalbum opgenomen.

Citaat: „Toen ik jonger was en er een album van me uitkwam, rookte ik me suf, dronk bakken vol koffie en hongerde mezelf zo'n beetje uit om er goed uit te zien. Maar tegen de tijd dat ik dertig werd, had ik genoeg van dat gejojo. Mezelf uithongeren was niet meer genoeg om dun te blijven, dus ging ik naar een voedingsspecialist. Die vertelde dat ik alle slechte koolhydraten moest lozen. Dat hielp: ik raakte vanzelf zes kilo kwijt."

Reageren