Whoopi Goldberg in College Tour

8 maart 2013 12:29 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Whoopi Goldberg, bekend van Sister Act, beantwoordt vragen in College tour. De actrice is in het land voor de Nederlandse première van de musical Sister Act.

Caryn Elaine Johnson, beter bekend als Whoopi Goldberg, schuift vanavond aan bij Twan Huys in College tour. "Ze is de enige dame die een Emmy, een Grammy, een Tony en een Oscar won", verklaart Twan de keuze voor de gast van vanavond. De ­Hollywood-actrice is echter niet alleen voor College tour in ons land. Ze heeft afgelopen zaterdag ook de Nederlandse première van de musical Sister act bijgewoond. Whoopi produceert die namelijk samen met Joop van den Ende. Waarom? De actrice weet als geen ander hoe het verhaal van de show in elkaar steekt.

Whoopi's ervaring

In 1992 en 1993 vertolkte ze de hoofdrol van Deloris van Cartier/zuster Mary Clarence in de komische films Sister Act. Drie jaar geleden was ze ook te zien in de gelijknamige musical, dit keer als moeder-overste. De actrice is ervan overtuigd dat de show ook in Nederland een succes gaat worden: ,,Het Nederlands publiek gaat lol maken en het geweldig vinden,” vertelt ze aan Vrouwonline. Voordat ze Nederland weer verlaat, laat Whoopi zich eerst nog ondervragen door de studenten in College tour. 

Meer over