Wie Ben Ik? met Wendy van Dijk en Paul de Leeuw

RTL 4 stoft de oude succesformule Wie Ben Ik? af en huurt daarvoor een opzienbarende bezetting in. Wendy van Dijk presenteert het programma en Paul de Leeuw neemt plaats in het panel.

De andere panelleden van Wie Ben Ik? zijn Gordon, Jandino Asparaat en cabaretier Richard Groenendijk. Dat VARA-presentator Paul de Leeuw een uitstap naar de commerciëlen maakt, is op z'n minst opvallend. De Leeuw heeft net zijn laatste seizoen Langs de Leeuw achter de rug en had blijkbaar zin in iets totaal anders.

Wendy gaf spullen aan

Wendy van Dijk keert met Wie Ben Ik? terug naar haar roots. Zij begon haar tv-carrière bij het programma in 1990. Destijds presenteerde Caroline Tensen het programma nog en mocht Wendy alleen maar spulletjes aangeven. Dat deed de inmiddels gevierde presentatrice zo aardig, dat ze al snel daarna solo de tv op mocht.

Ben ik een dier?

Aan de formule van Wie Ben Ik? verandert niet veel. Twee teams, bestaande uit twee pannelleden en één wisselende gast per aflevering de spellen 'Wie Ben Ik?', 'Wat Ben Ik?' en ‘Waar Ben Ik?’. In de eerste ronde wordt door één team het spel ‘Wie Ben Ik?’ gespeeld. In de tweede ronde is het andere team aan zet en moeten zij raden wat voor voorwerp of dier ze zijn. In de finaleronde strijden beide teams om de winst in ‘Waar Ben Ik?’. Presentatrice Wendy van Dijk staat ergens op een locatie die door middel van het stellen van zoveel mogelijk vragen, geraden moet worden.

De nieuwe versie van Wie Ben Ik? is in het najaar te zien bij RLT 4

Meer over:

Reageren