Wie gaat er dood in Desperate Housewives?

Al een tijdje was bekend dat in het laatste seizoen van Desperate Housewives een van de hoofdpersonages het loodje zou leggen. Nu is bekend wie.

Nee, het is niet een van de vier dames. Het slachtoffer is de echtgenoot van Susan, loodgieter Mike Delfino. Hij wordt geliquideerd door de maffia. Acteur James Denton is in zijn nopjes met het voortijdig einde van zijn personage. „De vraag die me de afgelopen jaren in interviews het meest gesteld werd, was wat ik wilde dat er met Mike zou gebeuren. „Mijn antwoord was altijd hetzelfde: 'ik wil blijven leven'."

Script
James was voortdurend bang dat hij op een dag in de scripts zou lezen dat Mike zou overlijden. „Dat wilde namelijk nog wel eens gebeuren met personages in Desperate Housewives. Nu maakt het niet meer uit. Ik heb het gehaald. Nu ja, op zes afleveringen na dan.”

Einde
Mike komt op gewelddadige manier aan zijn einde, in een plas bloed op de stoep voor zijn huis. En ook dat vindt James passend. „Er is altijd op gehint dat Mike connecties had met de onderwereld en dat wordt nu eindelijk uitgewerkt. Dit is een ideaal einde voor mij. Mike gaat er knallend uit en ik ben net op tijd weer beschikbaar voor nieuwe series.”

Reageren