Wie is de Mol? 2012 | Anne-Marie Jung is de Mol + UPDATES - interviews

9 maart 2012 10:24 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het speculeren is voorbij. En hoewel de meeste mensen Liesbeth Staats van sabotage verdachten, bleek Anne-Marie Jung de boosdoener.

Ze zette een klok een uur terug, verplaatste enveloppen met geld, liet zich met paintball veel te makkelijk neerschieten en las duidelijk geschreven borden verkeerd. Maar in de finale-aflevering bleek dat de groep zelf ook niet elke opdracht even handig opereerde zodat Anne-Marie lang niet aldoor haar Mol-kwaliteiten hoefde aan te spreken om geld uit te pot te laten verdwijnen. Uiteindelijk bleef er 12.601 euro over, die gewonnen werd door Hadewych Minis.

Update 1 - Uitgelekt
Deze uitslag is eerder al heel kort op Wikipedia gepubliceerd. Inmiddels is het bekend geworden dat dit 'een wilde gok' was. Christine Braun, woordvoerder van de Avro, legt verder uit op de site van Algemeen Dagblad: "Iedereen kan iets op Wikipedia plaatsen. Mensen zijn vrij om te speculeren dus daar gaan wij ons niet in mengen. Dat is ook juist de bedoeling van de Mol. Het programma leeft onder de mensen zoals geen enkel ander programma dat doet". Het speculeren kan in de toekomst gewoon doorgaan: de Avro zal er geen stappen tegen ondernemen.

Update 2 - Interviews
De Avro heeft heel slim interviews met de twee hoofdrolspelers verdeeld tussen twee grote kranten. De Telegraaf mocht met Hadewych Minis spreken, Algemeen Dagblad met Anne-Marie Jung.

Het interview in De Telegraaf is voor een deel ook online te lezen. Hadewych, die op de dag van vertrek naar IJsland ontdekte dat ze zwanger was, zegt onder andere: "Ik heb Anne-Marie Jung van het begin af aan verdacht. Eerst intuïtief, later vanwege haar gedrag. Zo schreef bijvoorbeeld iedereen heel veel in zijn of haar molboekje. En zij deed dat niet. Dat was natuurlijk heel vreemd. En ook wel riskant.” En verder: "Het schijnt dat de intuïtie van zwangere vrouwen heel sterk is. In die zin heeft mijn zwangerschap een bijdrage geleverd aan mijn overwinning."

In Algemeen Dagblad vertelt Anne-Marie Jung vrijdag dat best moeilijk is om de Mol te zijn. "De groep was heel open. Iedereen sloot verbonden met elkaar en ik hield me afzijdig. Toen ik merkte dat dat me verdacht maakte, ben ik me iets socialer gaan opstellen. Gemakkelijk was het allemaal niet. Ik ging elke avond helemaal kapot naar bed." De actrice concludeert: "Dit was de spannendste rol van mijn leven" Het is trouwens nog best lastig om het geheim tot de allerlaatste uitzending te bewaren: "Mensen die me kennen, twijfelden. Mijn beste vriendin vond me vanaf de eerste aflevering al verdacht."

Update 3 - seizoen 13
Dit seizoen van Wie is de Mol? had de beste kijkcijfrs ooit. Het zal niemand verbazen dat het programma in 2013 terugkeert op televisie. Presentator Art Rooijakkers in een persbericht van de Avro: "Ik verheug me nu al op het dertiende seizoen. En ja, ook dat seizoen presenteer ik." 

Meer over