Wie is de Mol? afl. 5 - Terugblik

Waarin de kandidaten op twee mollen jagen en goud zoeken. En op het einde moest Tim voor de tweede keer naar huis. 

De zeven overgebleven deelnemers krijgen bij het ontbijt te horen dat ze die nacht gaan kamperen. Eerst moeten ze hun kampeerplek zien te vinden en daarvoor moet een puzzel in elkaar gelegd worden voor geld. Daarna kunnen ze op pad, met hun landrover, tussen de wilde dieren. Een heuse safari met een hele grote agressieve olifant, maar de deelnemers brengen het er heelhuids vanaf en vinden hun overnachtingsplek. Ze verdienen 2040 euro voor de pot. 

2 Mollen

Voor het slapen gaan, moet er nog een opdracht worden vervuld. De deelnemers zitten rond het kampvuur en krijgen een kaartje waarop staat of ze een Mol zijn. De anderen moeten ontdekken wie de 2 (nep)mollen zijn. Daniël en Paulien zijn de aangewezen Mollen. Tania verdenkt meteen Daniël. Vervolgens moet iedereen degene aanwijzen van wie ze denken dat hij of zij de Mol is. Drie mensen denken dat Daniël de Mol is en hij wordt ontmaskerd. Zarayda denkt dat Tim de Mol is. Tim ligt eruit. Kees is de volgende verdachte. Ook Paulien wijst hem aan en dus ligt Kees eruit. Paulien weet alle rondes te overleven en verdient 3 jokers. 

Goud zoeken

De volgende ochtend moeten de deelnemers goud zoeken in een rivier. Ze krijgen een half uur om 25 stukjes goud uit het water te halen. Als dat niet lukt mogen ze de ontbrekende stukjes voor 100 euro het stuk bij Art kopen. Daarna moeten ze het goud omsmelten tot een sleutel waarmee ze een kluis kunnen openen. Bij elkaar vinden de kandidaten slechts 18 stukjes goud, ze moeten dus 7 stukjes bijkopen. De kluis wordt geopend en daar zit 2500 euro in. 1800 euro voor in de pot dus. In totaal zit er nu iets meer dan 10.000 euro in de pot. 

Executie

Dan is het tijd voor de o zo gevreesde test met 20 vragen over de Mol. Degene die het minst weet van de Mol, moet naar huis. Paulien krijgt als eerste haar scherm te zien. Dat is groen. Tania is de tweede en ook dat scherm is groen. Tim is de volgende in de rij, zijn scherm is rood! Tim gaat naar huis, en nu echt. 

Meer over:

Reageren