Wie is de Mol? aflevering 2 - Terugblik

In de tweede aflevering van de Mol, werd er niet heel duidelijk gemold, toch verdween er op mysterieuze wijze geld. En Joep moest op het eind naar huis. 

In de tweede aflevering van Wie is de Mol? worden de kandidaten naar een oude verlaten elektriciteitsfabriek gebracht. De opdracht is eenvoudig, zegt Art. De kandidaten moeten binnen een uur een laserstraal op een kluis richten. Als de kluis open wordt gebrand, betekent dat geld voor in de pot. Natuurlijk zijn er wel een aantal obstakels die de laser in de weg kunnen zitten en zelf mogen de kandidaten ook niet geraakt worden door allerlei andere laserstralen die ronddwalen in de fabriek. Een lastige klus, want een na een zijn de kandidaten de klos. Weinig werk voor de Mol dus. Carolien blijft op het eind over en weet de kluis open te krijgen. 1000 euro verdiend voor in de pot. En Carolien heeft onderweg ook nog eens twee jokers meegegrist. Ook Kees pakte nog twee jokers. 

Groot Dictee

Tijd voor de tweede opdracht die zich afspeelt in een theater. Een soort Groot Dictee der Afrikaanse Taal volgt. De kandidaten moeten een in het Afrikaans voorgedragen gedicht van Ingrid Jonker zo foutloos mogelijk opschrijven. Hoe beter ze dat doen, hoe meer geld in de pot. En Afrikaans schrijven blijkt verdraaid lastig. Carolien, Joep en Paulien voegen alle gedichten samen tot een zo foutloos mogelijk gedicht. Daarna moeten de andere kandidaten raden hoeveel fouten ze gemaakt hebben. Tim drukt door dat er vast veel fouten zijn gemaakt en daarom lopen de kandidaten 500 euro mis. 

Jagers

De volgende dag speelt zich af in Johannesburg op een heuvel. Op verschillende plekken ligt geld verborgen, maar er zijn jagers in de beurt die de kandidaten neer kunnen 'schieten' met verfkogels. Daniël pakt het meeste geld en in totaal wordt er 1750 euro verdiend. Tcoh blijkt er op het eind geld te zijn verdwenen. De Mol heeft toch toegeslagen. 

Eindtest

Tijd voor de eindtest. Tim en Janine zijn de meest verdachte kandidaten onder hun collega's. Carolien is de eerste die een groen scherm krijgt. Ook Paulien mag voorlopig nog blijven. Tim kan opgelucht adem halen bij z'n groene scherm, net als Janine. Joep is de pineut. Hij krijgt een rood scherm en moet naar huis.

 

Meer over:

Reageren