Wie is de Mol? aflevering 3 - Terugblik

De aflevering waarin Janine Abbring haar rugwervel verbrijzelde en er op het einde geen rood scherm te zien was, maar er toch iemand naar huis moest. Of niet?

De deelnemers komen bij een prachtig meer aan. Tim en Tania gaan geblindoekt varen en moeten onderweg binnen een uur foto's maken van geldbedragen die langs het meer op een bordje staan. De anderen moeten Tim en Tania de goede kant op zien te dirigeren. Het totaalbedrag op de foto's moet 2250 euro zijn. Daarbij is Tania nogal bazig en klungelig tegelijkertijd. Het lukt niet. Op twee van de vier foto's staat zelfs niets. 'Kansloos', noemt Art de uitvoering. 

De sprong

In de volgende opdracht draait het om onderling vertrouwen. Maar eerst zingt de groep in de bus gezellig een versie van 'The lion sleeps tonight'. Behalve Tim dan, die heeft er geen zin in. Dan is het tijd voor de fatale sprong van Janine Abbring. De kandidaten staan bovenaan een klif van elf meter. Als ze jokers of geld willen verdienen, moeten ze naar beneden springen. Carolien springt eerst en gaat voor de jokers, Daniël kiest niet voor zichzelf, maar springt in het 500 euro-vak, net als Tim. Kees heeft jokers nodig en verdient er twee. Zarayda durft niet, Tania ook niet, Paulien springt voor 500 euro en dan is het de beurt aan Janine die prima het water ingaat, maar zich toch behoorlijk blesseert. Ze vertelt op beeld dat ze vervolgens geopereerd is en dat ze nog steeds revalideert. Er zijn nog 7 kandidaten over. 

Jokers

Art vertelt dat Janine zal worden gemist, als kandidaat, maar ook als Mol. Toch verzekert hij de kijkers dat Janine echt niet de Mol was. Verder wordt er weinig aandacht besteed aan het ongeluk. Wie is de Mol? gaat in volle vaart door en iedereen speculeert over het aantal jokers dat de ander wel of niet heeft en over wie de Mol is. Tania is ervan overtuigd dat Tim de Mol is. Ook Zarayda gokt op Tim. In de volgende opdracht gaan de kandidaten op safari. Ze moeten vragen beantwoorden om geld te verdienen. Er worden twee kokers verdiend waarbij Art zegt dat de kandidaten de kokers misschien beter niet open kunnen maken. En dat doen de kandidaten dan ook niet. 

Executie

Tijd voor de executie. En ondanks dat Janine er niet meer bij is, zegt Art dat er toch iemand kan afvallen deze aflevering. Zarayda krijgt een groen scherm en wordt naar een andere plek gestuurd. Daniël ziet ook een groen scherm en moet bij Zarayda gaan staan. Ook Paulien krijgt een groen scherm, net als Carolien. Kees heeft ook al een groen scherm, net als Tania. Dan is alleen Tim nog over. Dan neemt Art ineens afscheid van Tim die zegt dat Wie is de Mol? het gruwelijkste programma is waaraan hij ooit heeft meegewerkt en hij loopt weg. Maar hij heeft toch helemaal geen rood scherm gekregen? En Tim neemt ook al geen afscheid nemen van zijn mede-kanidaten. Rare situatie. Maar dat hoort natuurlijk bij Wie is de Mol?

 

Meer over:

Reageren