Wie is de Mol? aflevering 4 - Terugblik

Een aflevering met 'the big five', waarin de kandidaten over water lopen en waarin de executieronde alweer verrassend verloopt. 

Van Tim geen spoor, Wie is de Mol? gaat verder met de zes overgebleven kandidaten. Paulien en Zarayda worden er met z'n tweeën te voet op uit gestuurd om te 'big five' te fotograferen. Al snel blijkt dat de opdracht anders in elkaar zit dan ze dachten. Ze zoeken geen dieren, hun mede-deelnemers zijn de 'big five'. Ze zitten opgesloten in kooien en aan Paulien en Zarayda de taak ze te bevrijden. Daarvoor moeten ze sleutels verzamelen. Kees 'de leeuw', is de eerste die bevrijd wordt. 

Kokers

Dan volgt een grote verrassing: Tim zit in een kooi. Hij is terug! Tim wordt bevrijd. Maar of dat nou verstandig was? Kees spot meteen iets verdachts aan Tim. Hij heeft drie kokers in zijn achterzak. En Kees steelt er stiekem eentje. Ook de rest van de deelnemers kijkt raar op van de aanwezigheid van Tim. Als iedereen verenigd is, vertelt Art dat ze onderweg veel geld gemist hebben. Tim vertelt dat hij de drie kokers als onderhandelingsmateriaal bij zich had, maar de groep liet hem vrij zonder onderhandelen. Ze maken twee kokers open en er zit een blanco papiertje in. Kees bekent aan Tim en Carolien dat hij een koker heeft gepakt. Ze maken hem open en ook daar zit helemaal niets in. 

Woorden

De volgende dag zoekt Art drie mensen die behoefte hebben aan adrenaline en vier mensen die goed zijn met taal. Tania, Paulien, Kees en Zarayda zitten in de taalgroep. Tim, Daniël en Carolien gaan voor de actie. Zij moeten over het water lopen tussen twee touwen en woorden onthouden die de anderen roepen. Hoe meer woorden en hoe moeilijker de woorden die ze onthouden, hoe meer geld er verdiend wordt. Daniël heeft vier woorden goed, Carolien zes woorden, Tim vier woorden. Bij elkaar verdiend: 680 euro. 

Executie

De volgende stop op de trip is het Krugerpark. De groep is in opperbeste stemming totdat Art vertelt dat er een onverwachte executieronde volgt. Tania blijft vol op Tim stemmen, Tim gaat voor Carolien, de dame met wie hij een verbond heeft. Omgekeerd denkt Carolien dat Tim de Mol is. Zarayda wordt bij Art geroepen en ze moet een kaart trekken. Ze trekt een groene kaart en moet een medekandidaat aanwijzen die zijn of haar scherm niet te zien krijgt en dus niet kan afvallen. Ze kiest Tania. Daniël trekt ook een groene kaart en kiest Tim. Ook Kees trekt een groene. Hij kiest Zarayda. Het is ongelooflijk maar ook Tim trekt een groene kaart. Hij kiest Carolien. Carolien trekt ook een groene kaart en kiest Paulien. Tania trekt een rode kaart en moet kiezen wie van de overgebleven kandidaten zijn scherm te zien krijgt. De keuze is tussen Kees en Daniël. Zij kiest voor Kees. Zijn scherm wordt... groen. De laatste kaart moet Paulien trekken. Het wordt een groene. En dus gaat ook Daniël niet naar huis. Iedereen is door naar de volgende aflevering. 

Reageren