Wie is de Mol? aflevering 6: Frits Huffnagel exit

Met ruim 1,6 miljoen kijkers blijft Wie is de Mol? een geheide hit op de donderdagavond. In aflevering 6 moest VVD-politicus Frits Huffnagel het veld ruimen.

"Wie is de Mol? is een mindfuck. Dat heb ik nu zelf meegemaakt", schrijft Frits Huffnagel in zijn dagboek op de site van het programma. "Mijn hersenen maken nog steeds overuren, maar het is vooral mijn hart dat huilt. Het is voorbij. Ik heb een hekel aan afscheid nemen."

Tranen
"Ruim een week was er niets anders op de wereld dan de deelnemers en makers van Wie is de Mol? Afgesloten van je vertrouwde omgeving en enkel met elkaar. En ik hoor daar nu niet meer bij. De tranen stromen over mijn wangen. Niet omdat ik niet heb gewonnen, maar omdat ik weet dat dit nooit meer terug komt. Omdat alle spanning en emotie er in één keer uitkomt. Wat was het leuk om mee te doen en wat ben ik verdrietig dat het nu is afgelopen."

Geld in de pot
Ook leuk om te lezen: het dagboek van de Mol zelf: "Dit gaat niet de goede kant op... Pas twee afleveringen in Spanje en nu al meer dan € 8000,- in de pot!"

In deze aflevering werd niets verdiend met opdracht twee: lampen aanmaken in een oude fabriek. Dat bleek toch te ingewikkeld. Maar dankzij de eerste opdracht (boogschieten) en de derde opdracht (vispuzzel op het strand) kwam er in totaal toch 4.500 euro in de pot (2.500 en 2.000).

Lees hier meer over eerdere afleveringen
Eerste afvaller schrijfster Marion Pauw
Tweede afvaller rapper Dio
Derde afvaller zwemmer Maarten van der Weijden
Aflevering 4: niemand weg, wel pot leeg! 
Aflevering 5: actrice Marit van Bohemen naar huis

Lees ook het interview met voormalig winnaar en huidig presentator Art Rooijakkers.

Reageren