Wie Is De Mol? Aflevering 6 - Terugblik

De aflevering waarin alle kandidaten oog in oog kwamen te staan met een wel heel muzikale mol, een puzzeltje zich met moeite liet leggen én er een nieuwe penningmeester nodig bleek. 

Met nog zes kandidaten in het spel groeien de verdenkingen, maar duidelijkheid lijkt nog ver te zoeken.

Op weg naar de Drakenbergen

Op de tiende reisdag verplaatst de strijd zich naar de Drakenbergen, een bergachtig gebied bekend om haar natuurschoon. De groep reist in stijl: een zilverkleurige Dakota uit 1943 vliegt hen over Swaziland richting hun eindbestemming. Onderweg mag iedereen een poosje sturen en moeten ze kaartjes over het gebied en de mol voorlezen. Deze informatie is later bruikbaar. 

De mol op het orgel

Eenmaal aangekomen wordt niet direct duidelijk hoe al die nieuwe informatie helpt. Maar de kandidaten krijgen van presentator Art Rooijakkers wel de kans om in de plaatselijke kerk de vermomde Mol een aantal ja/nee  vragen te stellen. De mol zal antwoorden door bepaalde akkoorden op het kerkorgel aan te slaan.

Eén voor een komen ze bij Art die hen een aantal vragen over het programma stelt. Wie een vraag goed heeft, is gegarandeerd van een waar antwoord van de Mol. Maar omdat niemand zeker weet of ze Arts vragen wel goed beantwoord hebben, trekken ze de waarheid van de gekregen antwoorden ook in twijfel. Toch lijkt na deze ronde één feit over de mol duidelijk: het gaat om een vrouw.

Tania in paniek

Penningmeester Tania schrok zich rot toen ze de pot, met een inhoud van 10.000 euro, niet meer kon vinden.  Ze beschuldigde de mol van de diefstal, maar uiteindelijk bleken Daniel en Kees de envelop achter te hebben gehouden toen Tania 'm een dag daarvoor per ongeluk verloor in de bus. Het duo zweeg om Tania te wijzen op haar onzorgvuldigheid, waarop de geschrokken zangeres haar taak vrijwillig opgaf. Na een stemmingsronde werd Kees benoemd tot de nieuwe peningmeester.

Puzzelen op de Drakenberg

De groep moest op weg naar Art dwars door de woeste natuur van de Drakenbergen. Onderweg kwamen ze langs tafels met puzzelstukken. Eenmaal boven op de berg  wachtte Art hen op met een helicopter, een puzzeltafel en een opdracht: los de puzzel in drie minuten op. Het leidde tot een wanhopig geklungel terwijl de tijd wegtikte. Uiteindelijk moest het team een verlenging kopen.

Per helicopter geld halen

Als beloning voor het oplossen van de puzzel mocht penningmeester Kees per helicopter naar de top van de Drakenberg vliegen waar enveloppen met de namen van de kandidaten op hem lagen te wachten. Iedere envelop bevat geld, alleen in die van de Mol zit het meeste. Aan Kees om er ééntje te kiezen. Hij koos voor Carolien en in haar envelop bleek 1500 euro te zitten. "Niet slecht", zoals hij zelf zei. 

Exit Tania

Na een opvallend korte eliminatieronde kreeg Tania als eerste het gevreesde rode scherm. Haar avontuur eindigt na 11 dagen. 

Meer over:

Reageren