Wie Is De Mol? Aflevering 7 - Terugblik

De zevende aflevering bleek vol teleurstellingen en verborgen fouten te zitten, plus een spannende klopjacht in de Afrikaanse steppes. 

Het bleek een afwisselende uitzending waarin de eerste vrijstelling voor de finale werd vergeven en de rol van de gewonnen vijf zwarte kokers tijdens de safari en de big 5 challenge eindelijk duidelijk werd.

De donkere kamer van Daniël

Aan de ontbijttafel werd druk gediscussieerd over de rol van de zwarte kokers en de vraag of ze niet gewoon open gemaakt moesten worden. Er kon misschien wel geld in zitten, immers. Daniël Boissevain was echter resoluut tegen: er zouden in de kokers niet-ontwikkelde foto's kunnen zitten met aanwijzingen, die zouden mislukken als er licht bij komt. 

Verduisteren voor gevorderden

Zijn vermoeden bleek te kloppen, want de eerste opdracht van presentator Art Rooijakkers was: verduister een kamer. Tijdens het winkelen ontdekten ze in het warenhuis nog een extra koker. Met het nodige kunst- en vliegwerk en een veel te laat ontdekte ladder slaagde het vijftal er daarna in om de reusachtige ontvangsthal van een oude drukkerij om te bouwen tot donkere kamer.

"Zwart, alles pikzwart"

Tijdens het ontwikkelen kleurden de foto's uit de vijf gewonnen kokers zwart. Alleen uit de gekochte koker kwam een foto van een bedrag van 500 euro. De groep was desondanks teleurgesteld. "Zwart,  alles pikzwart" riep een gefrustreerde Kees Tol. Iemand had de kokers geopend en dat bleek een prijzige fout. Aan het eind onthulde Art dat die nieuwsgierigheid een prijzige fout was, in de kokers zat een totaalbedrag van 6000 euro. Zarayda biechtte later tegen de camera op dat ze samen met Tania op hun hotelkamer de kokers héél even had geopend om te kijken wat er in zat, niet denkend dat het kwaad kon.   

Een vrijstelling in partjes

Na de mislukte fotomissie kon een vrijstelling verdiend worden voor de finale, mits de winnaar ook de executieronde overleefde. In een duizelingwekkend memoryspel viel Paulien viel als eerste af, gevolgd door Zarayda. Kees, Carolien en Daniël stonden uiteindelijk tegenover elkaar in een verhitte strijd. Daniël verzamelde als eerste vier blauwe stukjes en toonde vol trots zijn vrijstelling. Maar daarmee werd de spanning voor hem alleen maar groter.

Vrijstelling terugwinnen

Tijdens de laatste challenge bleek dat Daniëls vrijstelling nog niet zeker was. De anderen konden de prijs van hem afpakken met een survivalmissie in het Afrikaanse veld. Er lagen vrijstellingspartjes verborgen in het hoge gras, door ze te verzamelen zou Daniël zijn prijs verliezen én 2000 euro winnen. Maar Daniël stond niet machteloos, gewapend met een lasergun mocht hij vanuit een helikopter op zijn medekandidaten jagen.

De jacht op elkaar

Zarayda werd als eerste geraakt, gevolgd door Paulien. Met alleen Kees en Carolien in het spel ontstond verwarring over welke kleur partjes nog gehaald moesten worden. Helaas bleek al het geren en gezweet voor niks, Daniël had iedereen geraakt en mocht daarmee zijn vrijstelling behouden... maar de groep loopt daardoor wel 2000 euro mis.

Executieronde

Zarayda zag als eerste het groene scherm, gevolgd door Kees Tol. Paulien was als derde deelnemer veilig, waarna het nog tussen Carolien en Daniël ging. Het scherm van Daniël kleurde rood, waardoor de acteur ondanks zijn vrijstelling alsnog naar huis moest. 

Reageren