Wie is de Mol? Aflevering 8 - Terugblik

21 februari 2013 20:29 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De aflevering waarin Paulien en Zarayda verrassend getalenteerd blijken in Zulu en Carolien meer weet van de Mol dan de rest. 

De kandidaten zijn in Drakensbergen en Art zoekt 2 mensen die terug willen naar de schoolbanken. Daar hebben Zarayda en Paulien wel zin in. Ze komen terecht tussen de basisschoolkinderen en moeten Zulu-woorden uit hun hoofd leren. Kees en Carolien moeten foto's maken van woorden en dat lijkt een makkelijke opdracht. Paulien en Zarayda moeten de zuluwoorden noemen bij de foto's van Kees en Carolien. Acht woorden zijn goed, dat levert 1600 euro op voor de pot. 

Loden bal

Het is dag 16, de kandidaten komen aan in Johannesburg en krijgen een opdracht in het voormalig postkantoor waar ze een loden bal in een vaas moeten zien te krijgen via een lange weg en veel katrollen. Ze krijgen een uur de tijd en de hoofdprijs telt 1500 euro. Paulien heeft de leiding en alles hangt af van communicatie en spierkracht. Het valt niet mee en de opdracht loopt volledig in de soep. Wie er heeft gemold is totaal onduidelijk en de opbrengst is 0 euro.

Drive-inn

De kandidaten belanden in een drive-inn bioscoop. In een van de auto's aldaar ligt 2000 euro en er wordt ook nog een film gedraaid waarin oude Mol-kandidaten en de Mol een rol spelen. De Mol geeft informatie over zichzelf. De deelnemers moeten de juiste auto zien te vinden door het aloude Wie ben ik?-spel. Vragen stellen en daarmee het aantal auto's reduceren. Ze ontdekken dat het geld in een zilverkleurige auto zit. Op het eind hebben de kandidaten nog twee auto's over en daarvan kiezen ze de juiste auto. 2000 euro verdiend dus. Carolien heeft het meest op de film gelet en Kees wil dat ze haar informatie deelt, maar dat weigert ze. Carolien vertelt Zarayda wel dat de Mol in de film zei dat hij vloeiend Zulo spreekt. Dat zou dus op Zarayda of Paulien duiden. 

Executie

Dan is het tijd voor de executie. De kandidaten die deze test overleven staan in de finale. Carolien krijgt als eerste haar scherm te zien. Het is groen. Dan is Paulien aan de beurt en haar scherm wordt... ook groen. Dan gaat het nog tussen Kees en Zarayda. Het scherm van Zarayda wordt... rood. Zarayda is niet de Mol!

 

Meer over