Wie is de Mol? Aflevering 9 - Terugblik

De aflevering waarin Art verklapt dat Carolien niet de Mol is. Maar ze is ook niet de winnaar. En dus kunnen alleen nog Kees of Paulien de Mol zijn. 

De drie finalisten, Carolien, Kees en Paulien zijn in Johannesburg, en wel in de bibliotheek. Art vertelt dat daar de 'mollenboekjes' van alle kandidaten. Ze mogen ze zoeken, en als ze de boekjes niet meenemen, verdienen ze geld. Het favoriete boek van de ex-kandidaten staat naast de 'mollenboekjes', dat levert wel geld op. 

Het boek van Kees

Paulien en Carolien vinden hun eigen boekje en Carolien vindt 'toevallig' ook nog dat van Kees. Paulien vindt twee boeken, Carolien 1 en Kees heeft helemaal niets gevonden. In totaal verdienen ze 1200 euro. Kees wil zijn boekje terug maar daar willen de dames de pot voor in de plaats. Dat weigert penningmeester Kees resoluut. Maar hij gelooft voor geen meter dat Carolien zijn boekje zomaar heeft gevonden. Paulien wil graag 'shinen' in de finale en dus gaan de drie finalisten naar een winkel om mooie avondkleding te aan te schaffen. Na afloop besluit Carolien toch Kees zijn 'mollenboek' terug te geven. Maar ze heeft zijn boek wel gelezen... 

Stoomtrein

De volgende dag is de dag van de finale. Daarin wacht Pretoria en een prachtige stoomtrein die ze daarheen brengt. De kandidaten moeten door de trein lopen en passagiers aanspreken. Het is de bedoeling van hen informatie over de Mol te krijgen. De informatie komt in de vorm van cryptische aanwijzingen en die zijn niet al te eenvouding te ontrafelen, zeker niet voor de kijker. Na de aanwijzingen worden de kandidaten alledrie naar een andere coupé gestuurd. Als ze alle aanwijzingen goed hebben beprepen krijgen ze de naam van de Mol daar op een presenteertblaadje. Maar het is maar zeer de vraag of een van hen dat wel gelukt is. 

Test

Tijd voor de laatste executietest. Kees denkt dat Paulien de Mol is, Paulien denkt dat Kees en het is en ook Carolien gokt op Kees. Art zegt dat Carolien de Mol noch de winnaar is. Is het Kees of toch Paulien die de Mol is? Dat horen we volgende week. 

Meer over:

Reageren