Wie is de Mol? De Ontknoping - Terugblik

Na al die weken speculeren bleek Kees Tol de Mol. Maar welke streken haalde de Volendammer allemaal uit?

Alle kandidaten zijn terug in een koud Nederland en komen samen in een spoorwegmuseum. Volgens finalist Kees loopt er al negen weken lang niemand meer op straat in Volendam wanneer de Mol wordt uitgezonden. Hij vertelt ook dat zijn eigen broer ervan overtuigd is dat hij niet de Mol is. Bij Paulien ligt dat anders. Iedereen, inclusief naaste familie en vrienden denkt dat zij de Mol is. Ze krijgt zelf briefjes van onbekenden in de brievenbus waarop staat: 'we hebben je door, je bent de Mol'. 

Kees is de Mol!

Dan is het tijd voor de ontknoping van Wie is de Mol? Volgens Art is Paulien moeilijk te peilen en is goedlachse Kees de ideale reisgenoot. Het hoge woord komt eruit: Kees is de Mol! En dat komt voor de meeste kandidaten als een volslagen verrassing. Kees: "Dit spel is niet goed voor je hart, maar het was fantastisch. Dit is het meest geweldige wat ik ooit heb gedaan."

Paulien wint

De winnaar is dus Paulien. Ze verdient het mooie bedrag van 17.120 euro. Ze vertelt dat het een close call was. Ze had bij de executie 1 vraag meer goed dan Carolien. Volgens Paulien vond ze Kees vanaf aflevering 1 al verdacht. Zarayda is het meest verrast, zij wist zeker dat Kees de Mol niet was. 

Streken

Nu krijgen we te zien wat Kees allemaal voor streken geflikt heeft als de Mol. Hij bleek een slimme en ook brutale Mol. Kees maakte een foutloos dictee, schreeuwde onduidelijke woorden vanaf een rots, hield goudstukjes achter en stal kokers. En dat allemaal met zichtbaar plezier. 

Meer over:

Reageren