Wie is de Mol? Dit zijn onze verdenkingen.

De jacht op de Mol is vanaf heden weer geopend. Tien BN’ers strijden in El
Salvador voor de pot. Maar wie van hen is de saboteur? Televizier geeft u een voorsprong in de polls en legt de kandidaten langs de Mol-meetlat.

Horace Cohan
Leeftijd: 39 Beroep: acteur/komiek.
Bekend van: Flodder, De Lama’s, Bobo’s in the bush, Gehaktdag.

"Wie is de Mol? was een ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik heb meteen ja gezegd. Ik ben sowieso een spelletjesfan en dit is de moeder van alle spelletjes. Liegen is vreselijk; ik ben erachter gekomen dat het beroep spion niks voor mij zou zijn."
Molfactor: Horace zegt liegen vreselijk te vinden, maar dat wil niet zeggen dat hij er niet goed in is. Hij lijkt sowieso iemand die graag streken uithaalt en zou volgens ons een uitstekende Mol zijn.
We geven hem 4 verdenkings-sterren!

__

Miryanna van Reeden
Leeftijd: 43 Beroep: actrice.
Bekend van: Westenwind, Julia’s tango, Liever verliefd en ONM.

"Ik was de observeerder van de groep. Zo zit ik in elkaar. Ik ben iemand die eerst de kat uit de boom kijkt en zich langzamerhand in de groep mengt.
Maar er zijn ook momenten geweest dat ik een rol speelde. Ik vond het behoorlijk ingewikkeld allemaal. Net als de opdrachten. Soms was ik de enige in de groep die iets niet kon. Ik viel mezelf af en toe vies tegen."
Molfactor: Miryanna geeft toe dat ze kan liegen. Ze doet zich dom voor, maar is ze dat wel?
We geven haar 4 verdenkings-sterren!

__

Anna Drijver
Leeftijd
: 27 Beroep: actrice.
Bekend van: Bride Flight, Komt een vrouw bij de dokter en Loft en De co-assistent en Bitches.

"Ik haat liegen. Ik ben dan wel actrice, maar dit is iets heel anders. Ik moest tegen mijn vrienden en familie liegen over waar ik was. Liegen tegen mijn medekandidaten was soms wel weer leuk; dat is het spel en iedereen doet eraan mee. Mijn tactiek? Heel hard mijn best om veel geld op te halen en dan zien wie het meest dwarsligt."
Molfactor: Anna is iemand die de leiding neemt en ze wordt door de rest omschreven als de meest bazige van de groep. In de eerste a flevering maakt ze zich meteen flink verdacht.
We geven haar 5 verdenkings-sterren!

__

Jan Kooijman
Leeftijd
: 29 Beroep: acteur/jurylid.
Bekend van: Goede Tijden Slechte Tijden, So you think you can dance.

"WIDM? doet een beroep op al je eigenschappen. Ik ben mezelf wel tegengekomen. Het is toch vrij heftig om ineens in een nieuwe groep mensen te vallen, met wie je dag en nacht dingen deelt. Al met al vond ik het ontzettend leuk. Het is spannend en grappig tegelijk."
Molfactor: Jan wil opvallend weinig kwijt over zijn tactiek en is als de dood dat hij dingen iets verklapt. Zijn pokerface verraadt niets, maar wij denken dat hij iets te verbergen heeft.
We geven hem 3 verdenkings-sterren!

__

Art Rooijakkers
Leeftijd
: 34 Beroep: presentator.
Bekend van: Expeditie Robinson, Peking Express.

"Het is moeilijk. Je denkt dat je overal een aan wijzing in ziet, maar andere keren trap je met open ogen in een valstrik. Ik spreek Spaans en dacht eerst dat het handig zou zijn dat verborgen te houden voor mijn medekandidaten, maar dat heb ik volgens mij twee uur volgehouden."
Molfactor: Dat Art Spaans spreekt, zou kunnen helpen als je Mol bent. Maar verder lijkt de goedlachse presentator te zachtaardig om een doortrapte Mol te kunnen zijn.
We geven hem 2 verdenkings-sterren!

__

Karin de Groot
Leeftijd
: 47 Beroep: presentatrice.
Bekend van: Spoorloos, Op zoek naar het zesde zintuig.

"Mijn tactiek: niet op mijn gevoel afgaan. In mijn boekje had ik schema’s gemaakt waarin ik van alles bijhield, zoals hoeveel geld iedereen had verdiend en wie er bij welke opdracht chaos had veroorzaakt. Ik wilde afgaan op de feiten, want je laat je snel verleiden door verdacht gedrag.”
Molfactor: Iemand die zichzelf omschrijft als ‘neurotisch en snel in de stress’, lijkt ons geen geschikte Mol. Het kan een truc zijn, maar wij zien in de rustige Karin geen saboteur.
We geven haar 1 verdenkings-ster!

__

Hanna Bervoets
Leeftijd
: 26 Beroep: schrijfster/columniste.
Bekend van: Haar column in Volkskrant Magazine en haar roman Of hoe waarom.

"Je let op de gekste dingen: waarom heeft hij vandaag een rood shirt aan en gaat zij nu alweer naar de wc? Je kunt jezelf zo gek maken als je wilt. Ik ging zo op in het spel dat ik van El Salvador zelf weinig heb meegekregen. Ik weet dat Anna Drijver een reisgids bij zich had, terwijl ik alleen maar met mijn Mollenboekje zat."
Molfactor: Hanna vertelde haar vriendenkring dat ze de Peking Express zou nemen en raakte niet uitgepraat over wat ze onderweg allemaal had gezien. Ze kwam er nog mee weg ook.
We geven haar 4 verdenkings-sterren!

__

Patrick Stoof
Leeftijd: 43 Beroep: acteur/tekstschrijver/toneelregisseur/theaterdocent.
Bekend van: S1ngle, Van Zon op zaterdag.

"WIDM? is misschien wel het beste programma ter wereld. Ik heb alle seizoenen gezien en wist er dus veel van, maar daar heb je helemaal niets aan wanneer je het spelletje speelt. Je hebt echt geen idee wie de Mol is. Het is zo moeilijk. Ik ben maar op mijn gevoel en intuïtie afgegaan."
Molfactor: Geen van de kandidaten is een grotere Mol-fanaat dan Patrick. Dat zou hem van pas kunnen komen, net als zijn relatieve onbekendheid. Maar is hij wel doortrapt genoeg?
We geven hem 3 verdenkings-sterren!

__

Pepijn Gunneweg
Leeftijd: 34 Beroep: acteur/presentator/Ashton
Bekend van: Het klokhuis, Fort Alpha, BZTShow, De Ashton Brothers.

"Ik had niet gedacht dat WIDM? geestelijk zo zwaar zou zijn. Het spel begint met tien Mollen, want iedereen probeert elkaar op het verkeerde
been te zetten. Ik ben het nog niet kwijt. Soms word ik badend in het zweet wakker."
Molfactor: Zo te horen ging Pepijn helemaal op in het spel. Dat hij nu nog nachtmerries heeft, lijkt ons een aanwijzing dat hij zelf de Mol niet is. Of probeert hij ons op het verkeerde been te zetten?
We geven hem 2 verdenkings-sterren!

__

Soundos El Ahmadi
Leeftijd
: 29 Beroep: actrice/presentatrice/stand-up comedian.
Bekend van: Shouf Shouf Habibi.

"Toen ik het laatste seizoen zat te kijken, zei ik tegen mijn vriend: 'Als deze mensen me ooit bellen, dan zeg ik meteen ja.' Twee weken later vroegen ze het. Ik heb me dommer voorgedaan dan ik ben, wat me best natuurlijk afgaat. Ik hoop wel dat mensen nu zien dat dat een tactiek was. Of ik kan liegen? Heel goed."
Molfactor: Soundos had een duidelijke tactiek voor ogen, die haar in de eerste aflevering totaal niet verdacht maakt. Maar is die naïviteit echt alleen gespeeld? Wij denken van niet.
We geven haar 1 verdenkings-ster!

Molpotentie:
1 Ster | De Mol? Doe ons een lol.
2 Sterren | Lang niet uitgekookt genoeg
3 Sterren | Komt in de buurt.
4 Sterren | Maakt zich behoorlijk verdacht.
5 Sterren | Dit moet de Mol zijn. Toch?

Reageren