Wie is Emily Deschanel, Brennan in Bones?

25 maart 2008 17:17 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Emily Deschanel was een onbekende voordat ze Temperance Brennan in Bones ging spelen. Nu heeft ze een wereldbaan, geweldige vrienden en ook nog een lieve, Britse vriend. Maar haar grootste passie is het veganisme.

Hoewel Emily Deschanel (30) eerder al (gast)rollen gespeeld in Spider-Man 2 en Cold Mountain en Providence en Crossing Jordan, kreeg haar carrière pas echt een boost door Bones. Het had echter weinig gescheeld of ze had nog steeds kleine rollen gespeeld. Slechts twee dagen voordat de opnamen van Bones zouden beginnen, deed Emily pas auditie!

Sexy, slim én grappig
Op dat moment had zich een lichte paniek meester gemaakt van bedenker Hart Hanson. Begrijpelijk wanneer twee dagen voor de opnamen van de pilot de hoofdrolspeelster nog ontbreekt. "We hadden iemand nodig die sexy, slim en grappig was. Een heleboel vrouwen die auditie deden hadden twee van die eigenschappen. Emily heeft ze alledrie.”

Leren kennen
Een schot in de roos dus, ook wat Emily zelf betreft. "Het is niet zomaar een forensische serie waarin misdaden worden opgelost. Je leert de personages echt kennen. Je weet met welke problemen ze worstelen, hoe hun privé-leven eruit ziet. Dat is mooi. Anders is het dodelijk saai voor een acteur. Dan heb je niks te doen.”

Intelligente vrouw
En hoewel Emily in het dagelijks leven in niets lijkt op de sociaal gehandicapte, chagrijnige dr. Brennan kan ze zich wel helemaal vinden in haar rol. "Het mooiste vind ik dat ik een sterke en intelligente vrouw speel die ook een paar foutjes heeft.” Dat de kijkers dr. Brennan daarom niet altijd even aardig zullen vinden is volgens de actrice juist een pluspunt. "Kijk maar naar een serie als Seinfeld. Daarin waren de personages behoorlijk onhebbelijk, maar daarom juist zo bijzonder. Dat maakt ze juist menselijk. Hetzelfde geldt voor Hugh Laurie in House.”

Getrouwd stel
Ook met de interactie tussen de hoofdpersonen zit het wel goed. Dr. Brennan en FBI-agent Seeley Booth (David Boreanaz) zijn prima aan elkaar gewaagd. Op de set en ernaast. David: "We gedragen ons soms als een oud getrouwd stel met ons gebekvecht. Maar dat is allemaal voor de lol hoor. Ik vind het heerlijk om met iemand te kunnen werken bij wie ik mezelf kan zijn. En het helpt ons ook bij het acteren. We worden samen steeds grappiger.”

Grappige David
En de liefde komt niet van een kant. Emily is ook bijzonder complimenteus als het om David gaat. "Iedereen die werkt bij Bones gaat met plezier naar het werk omdat David zo grappig is. We ligt de hele dag in een deuk om hem.”

Veganiste
Buiten haar werk om heeft Emily nog een grote passie waar ze in ieder interview over spreekt: veganisme. Op haar vijftiende zag de actrice op school een documentaire over hoe de keuze van voedsel je gezondheid beïnvloedt en dat was dat. Geen vlees of vis meer voor Emily. Al haar leren schoenen gingen meteen de prullenbak in en wol of zijde draagt ze ook al niet meer.

Davids vleesloze dag
"Als niemand meer dierlijke producten zou gebruiken of dragen zou de wereld een mooie plek zijn. Maar ik ben geen type dat verf op bontjassen gooit of mensen veroordeelt omdat ze leren schoenen aanhebben. Toch zijn bijna al mijn ex-vriendjes vegetariër geworden toen ze iets met mij hadden. Blijkbaar maken mijn overtuigingen indruk. Zelfs David Boreanaz heeft nu een vleesloze dag in de week.”

Brits vriendje
Ook Emily’s huidige vriendje heeft zich inmiddels bekeerd tot een vegetarisch bestaan. "Hij schrijft scripts voor tv en komt uit Engeland. We zijn nu een jaar samen. We hebben elkaar ontmoet via vrienden en toen heeft ie me een keer uitgenodigd voor een kopje koffie. Maar we doen het rustig aan. Op dit moment is het voor mij vooral belangrijk mezelf te zijn in een relatie. Vroeger verloor ik mezelf nog wel eens. Zo had ik eens een vriend die rookte. Ik respecteerde zijn keuze maar gaf ondertussen wel iets heel belangrijks op: mijn gezondheid. Zoiets zou me met mijn huidige vriend niet meer gebeuren. Ik wil niet meer alleen maar geven, geven en geven.”

Zusterliefde
"Maar voorlopig wonen we nog niet eens samen. Ik heb net met mijn zusje Zooey een appartement gekocht in Hollywood en ik heb het idee dat we daar samen nog veel plezier gaan beleven.”

Meer over