Wie was het beste soap-personage van dit seizoen?

Het tv-seizoen 2012/2013 was een goed soapjaar: GTST stond steevast in de kijkcijfer-top 3, de verhaallijnen in SpangaS deden veel stof opwaaien en er kwam zelfs een nieuwe soap bij, Malaika. Maar welk soappersonage was dit tv-seizoen het beste?

Nederland was het afgelopen jaar drie soaps rijk. Vooral Goede Tijden, Slechte Tijden is een klapper van jewelste; gemiddeld kijken rond de 1,8 miljoen mensen naar het lief en leed dat zich al 23 jaar afspeelt in Meerdijk. SpangaS is een stuk jonger, maar heeft een trouwe groep fans die al sinds 2007 kijkt naar de scholieren van het Spangalis College.

De nieuwste soapaanwinst is Malaika (Helaas komt er alleen geen tweede seizoen). RTL 5 kocht ongezien 100 afleveringen van de soap die zich afspeelt in een verzorgingshuis. Het hogere doel is om jonge mensen te interesseren voor een baan in de zorg. Als dat lukt, is het natuurlijk mooi meegenomen, maar daarbuiten is Malaika ook nog eens een leuke serie.

Het beste soap-personage

Maar wie was nu het personage dat in het seizoen 2012/2013 de meeste indruk heeft gemaakt? Omdat hij zo stout is, omdat ze zo moedig omgaat met tegenslag of, gewoon, omdat hij een goedzak is. Kies jouw favoriet uit de door ons geselecteerde kandidaten, In dit PDF-bestand handig gerangschikt in categorieƫn, en win mooie prijzen! Misschien wordt u als beloning een soapster, want we geven onder meer een figurantenrol in SpangaS weg. Stemmen kan tot dinsdag 25 juni 12.00 uur op Televizier.nl/Stem.

Download hier het PDF-bestand.

Meer over:

Reageren