Wie wint de eilandstrijd in Expeditie Robinson?

1 september 2013 14:22 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De laatste deelnemers van Expeditie Robinson zijn vorige week aan de grote finaleproef begonnen. Wie heeft gewonnen? U ziet het in het slot van het avonturenprogramma.

Alle kandidaten komen samen en blikken terug op hun tijd op het eiland. Voor het eerst deden alleen bekende Nederlanders mee.

Geraldine

BNN-presentatrice Geraldine Kemper was een van hen. Haar deelname was een droom die uitkwam. „Toen de reeks voor het eerst met bekende mensen was, begon ik net aan mijn baan bij BNN. Ik wilde zo graag. Vragen om mee te doen heb ik nooit gedaan. Maar toen ik benaderd werd, heb ik wel staan springen in de kamer, zo blij was ik.”

Verblijf op het eiland

Haar verblijf viel niet tegen. „Het was nog beter dan ik hoopte, maar ook veel zwaarder dan ik had verwacht. Niet kunnen eten breekt je echt op en de verveling was ook heel naar.” ¬†Daarom was Geraldine erg blij met iedere opdracht die de kampen moesten doen. „Dat breekt zo lekker de dag. Op het moment dat ik een proef moest doen, voelde ik geen honger of pijn.

Adrenaline

"Door de adrenaline ging ik er vol voor. Daarna was ik wel kapot. Ik had overal pijn, mijn lichaam liet echt merken dat weken leven op een eiland met te weinig eten niet goed is voor je. Maar ik wist dat er een einde aan zou komen en daar leefde ik naartoe", aldus Geraldine.

Eetkick

Eenmaal thuis ¬≠gingen bij de presentatrice alle remmen los. „Op het eiland bepaalden anderen hoeveel we aten. Nu kan en mag ik weer alles eten en dus wil ik het ook.”

Meer over