Wie wordt HNTM?

Eigenlijk hadden ze geen van allen verwacht dat ze de finale zouden halen. Sterker nog: sommige meiden hebben zich door vriendinnen laten opgeven voor HNTM. Maar nu zitten ze in de finale. Hoe schatten Ananda, Jennifer, Patricia en Yvette hun kansen in?

Ananda
"Ik was al verbaasd dat ik überhaupt dat huis in mocht. Dus dat ik een kans zou maken om te winnen, dat had ik totaal niet verwacht. Toen ik het vorige seizoen op televisie zag, dacht ik: dat kan ik ook. Maar zodra je er zelf eenmaal staat, is het toch andere koek."

Gezicht van nu
„De concurrentie was groot: iedereen had potentie en ging er écht voor. Ik besloot daarna om er extra hard aan te trekken. Ik heb er alles voor over om Holland's next top model te winnen. Ik geloofde mijn oren niet toen ik in de laatste eliminatieronde als eerste finaliste werd genoemd. Ik denk dat ik zo ver ben gekomen omdat ik verschillende kanten van mezelf heb laten zien. En ze zeiden dat ik een gezicht van nu heb.”

Jennifer Melchers
"Ik had er stiekem al over gedroomd om zover te komen, maar durfde het niet hardop uit te spreken. En nu is het dan zover. Dat had ik tijdens de laatste ronde totaal niet meer verwacht, ik was echt verbijsterd. Ik schatte mijn kansen slecht in, omdat de andere meiden veel krachtiger op de foto stonden. Ik ging er echt vanuit dat het mijn laatste dag zou zijn. Het leven na de finale? Geen idee wat ik ervan moet verwachten. Wat nu al veranderd is in mijn leven, is dat ik word herkend op straat. Maar ik voel me niet anders en ben van plan om gewoon mezelf te blijven. Ik hoop dat ik hier leuk werk aan overhoud. Stiekem ga ik wel een beetje uit van een glansrijke modellencarrière.”

Yvette Broch
"In de voorselectie van HNTM werd ik er al gelijk uitgestemd. Ik had het gevoel dat ik had gefaald: hoe had ik nou kunnen denken dat ik Holland's next top model kon winnen? Toen ik uiteindelijk toch het huis in mocht, was ik supergemotiveerd: nu zou ik ze een poepie laten ruiken. En ik sta nog in de finale ook!"

Negatieve fora

„Er verandert zoveel. Ineens ben je bekend. Mensen draaien zich om als ik op straat loop of spreken me aan. En opeens willen ze mijn vrienden zijn. Ik negeer inmiddels alle fora over Holland’s Next Top Model, anders maak ik me daar alleen maar druk om. Ze zeggen negatieve dingen over me en baseren dat op één uurtje per week. Wat maakt het uit? Ik sta niet voor niets in de finale. Ik denk dat ik ‘m heb gehaald op karakter. En mijn gezicht en uitstraling. Het lijkt me een ultieme uitdaging om het modellenwereldje in te gaan.”

Patricia van der Vliet

Het is eigenlijk nog steeds onbekend of Patricia wel in de finale zal staan. Als het aan RTL ligt, heeft de achttienjarige zeker een plekje verdiend, maar Patricia is nog zo verzwakt, dat het onzeker is of ze het aan kan. Maar als ze fit genoeg is, zal Patricia er zeker alles aan doen om de verloren tijd in te halen.

Wat vind jij?

Drie of vier finalisten: wie is eigenlijk jouw favoriet? Praat mee op het forum van HNTM!

Reageren