Wie zijn de finalisten van Masterchef?

Bij Masterchef gaat het koken nu écht beginnen: na deze zondag blijven er nog maar 12 wannabe-Masterchefs over. Zij versloegen dus dan al 588 concurrenten. Maar het niveau wordt hoger, en de spanning ook.

Zondagavond is te zien welke 12 kandidaten doorgaan naar de grote finaleshows van de SBS kookwedstrijd MasterChef.

In de vierde aflevering van het programma, zondagavond om 21.30 uur op NET 5, is te zien hoe voor de amateurkoks de culinaire competitie echt goed gaat beginnen. De deelnemers willen maar één ding: de eerste Masterchef van Nederland worden en het geldbedrag van 25.000 euro en een eigen MasterChef-kookboek winnen.

Aflevering 4: van 25 naar 12
De 25 overgebleven kandidaten krijgen zondagavond de uitdaging om een gerecht te koken met ingrediënten die ze in de Mystery Box aantreffen. Daarvoor krijgen ze een uur de tijd.

Niet alleen aan de hand van deze opdracht bepaalt de jury welke 13 amateurskoks het strijdtoneel moeten verlaten. De kandidaten moeten hun vaardigheden ook tonen door sabayon te maken: een dessert met eierdooiers, suiker en wijn.

Eerdere afleveringen: van 600 naar 25
In de eerste twee afleveringen presenteerden meer dan 600 talenten zich met hun ‘signature dish’ voor de driekoppige jury (tweesterrenchef Hans van Wolde, culinair criticus Alain Caron en chef-kok Peter Lute), waarna slechts 50 titelkandidaten overbleven.

In aflevering 3 halveerde de groep tot 25 en in de aflevering van deze zondag vindt een laatste grote selectie plaats en blijven er dus nog maar 12 potentiële Masterchefs in de race. Vanaf dan valt er elke keer één kooktalent af, tot er twee overblijven die het in een bloedstollende finale tegen elkaar opnemen.

Reageren