Wilfried de Jong stopt met Holland Sport

Wilfried de Jong presenteert Holland Sport aan het einde van dit televisieseizoen voor het laatst. Na acht jaar het sportprogramma in goede banen te hebben geleid, vindt de presentator het tijd geworden voor een nieuwe uitdaging. De laatste uitzending van Holland Sport met Wilfried is op maandag 6 juni te zien.

Dat maakte de VPRO woensdag bekend. Volgens de omroep blijft de titel Holland Sport wel bestaan, maar dan als merk voor enkele toekomstige specials over grote sportevenementen. Wilfried zelf kijkt met een goed gevoel uit naar de laatste uitzending. "Acht jaar is een mooie leeftijd voor een programma als Holland Sport."

"Ik heb het altijd met veel plezier gemaakt en doe dat nog steeds", gaat hij verder. "Maar ik heb zin om wat nieuws te gaan doen."

Presentatieduo

Holland Sport bestaat sinds 2003 en werd in eerste instantie door een duo gepresenteerd: Wilfried en Matthijs van Nieuwkerk. Die laatste besloot drie jaar geleden om zich voornamelijk op DWDD te gaan richten, waarna Wilfried de presentatie voortaan in zijn eentje deed.

Feestelijk

De laatste (live) aflevering van Holland Sport wordt uitgezonden op maandag 6 juni. Dit wordt een feestelijke en extra lange editie, waarin Wilfried sporters ontvangt met wie hij en Holland Sport door de jaren heen een goede band hebben opgebouwd.

Reageren