Willem-Alexander & Maxima trekken 2,3 miljoen kijkers

Hoewel het kroonprinselijk paar op 2 februari officieel tien jaar is getrouwd, liet de NOS woensdag 1 februari DNA onbekend wijken voor de thema-uitzending 10 jaar Willem-Alexander en Máxima. Hierin vertellen zij hun eigen verhaal aan de hand van oude interviews en archiefbeelden. Het programma is door ruim 2,3 miljoen kijkers gezien en was daarmee de best bekeken uitzending van woensdag 1 februari.

Zo kwamen we te weten hoe Willem-Alexander en Máxima denken over hun huwelijk, hun liefde voor elkaar en voor hun kinderen, de pers, het gedoe rondom hun huis in Mozambique (dat ze door alle commotie weer hebben verkocht) en andere hoogte- en dieptepunten binnen de koninklijke familie. Daarnaast heeft muzikant, filmmaker en kleinkunstenaar Mondo Leone (artiestennaam van Leon Giesen) vele uren archiefmateriaal van de Oranjes doorgespit om vier persoonlijke impressies te maken.

Meer dan DNA onbekend
Kijkers wisten het programma te waarderen: er keken maar liefst 2,3 miljoen Nederlanders naar. Normaal gesproken kijken er naar DNA onbekend, dat voor 10 jaar Willem-Alexander en Máxima moest wijken, ongeveer 1,8 miljoen mensen.

Meer WA en Max
RTL 4 staat vandaag in het teken van het kroonprinselijk paar. Om 20.30 uur praat Linda de Mol met Willem-Alexander en Máxima over hun Oranje Fonds en om 21.30 uur zet Peter van der Vorst in Van der Vorst ziet Willem-Alexander en Máxima hen in het zonnetje. De hoogtepunten van huwelijk op 02-02-2002 is om 14.15 bij de NOS te zien.

Lees ook over het interview dat Linda de mol met Willem-Alexander en Máxima had en dat vanavond wordt uitgezonden op RTL 4.

Lees ook de column van Peter van der Vorst over het kroonprinselijk paar.

 

Meer over: