Willem Nijholt nieuwe maffiabaas in Penoza 2

1 maart 2012 11:36 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Willem Nijholt, bekend van musicals als Miss Saigon en als juryvoorzitter in Op zoek naar..., is de opvallendste nieuwe naam in het tweede seizoen van Penoza. Ook Eric Corton, Jacqueline Blom en Marcel Musters spelen mee in het vervolg van Penoza.

Nijholt neemt de rol van maffiabaas Henk Ooms op zich. Hij heeft veel gemeen met de vader van ‘penoza’ Carmen (Monic Hendrickx), die in het tweede seizoen in de bak zit. Carmen heeft nog een oude rekening met Ooms te vereffenen, maar hoe de relatie tussen de maffiabaas en Carmens familie precies in elkaar steekt, blijkt pas aan het einde van de serie.

Nieuwkomers
Naast Willem Nijholt spelen ook Eric Corton, Marcel Musters en Jacqueline Blom een nieuw personage in dit vervolg op Penoza. De opnames daarvan zijn op zondag 26 februari van start gaan; de KRO zendt in november 2012 seizoen 2 op Nederland 3 uit.

Onderwereld
Penoza oogstte in het najaar van 2010 veel lof bij pers en publiek. Hierin wordt Carmen na de moord op haar man (Thomas Acda) zijn rol in de onderwereld over, om een openstaande schuld te vereffenen. Ze wordt bijgestaan door haar vriendinnen, haar familie (haar vader en broer zitten in de handel in drugs) en de partners van haar man, maar de politie en de concurrentie zit haar op de hielen. Aan het einde van het eerste seizoen vaart ze met haar zoon en dochter en heel veel geld weg naar een onbekende bestemming. Iedereen verwacht dat ze naar een exotisch oord is gevlucht, maar in seizoen 2 blijkt dat ze dichterbij is dan iedereen denkt.

Buitenland
Een Amerikaanse zender heeft al belangstelling getoond om een remake te maken van Penoza: het Poolse Canal+ is nu zelfs bezig om een Poolse variant te draaien. Penoza wordt momenteel uitgezonden door VRT.

Meer over