Winnaar Mijn tent is top bekend

Na twaalf spannende weken is de winnaar van Mijn tent is top eindelijk bekend: restaurant Flinstering in Breda gaat er met de hoofdprijs vandoor! Met deze 300.000 euro kan het winnende restaurant zijn schulden inlossen. Een beter begin kan je niet wensen.

De zinderende finale ging tussen het Groningse Bij Jansen van Sandra en Bart-Willem en Flinstering van René en Jasper in Breda. Eerder moesten Mangú in Enschede en Choix Du Chef in Den Haag het strijdtoneel al verlaten.

Vliegtuig
Juryvoorzitter Herman was, nadat om 21.45 uur de lijnen sloten, met een vliegtuig naar de winnende stad vertrokken. Hierna ging hij met een limousine naar het winnende restaurant (Flinstering dus) om René en Jasper persoonlijk te feliciteren met hun overwinning.

Feestje
Ook al had Bij Jansen niet gewonnen; er werd toch nog een behoorlijk feestje gevierd door de honderden mensen die in en om het restaurant stonden. En natuurlijk hoeven de fans niet te treuren: het restaurant blijft gewoon bestaan.

Flinstering
Flinstering is een restaurant aan de Grote Markt dat zich met een Italiaans-mediterraanse keuken richt op dertigplussers. Afgelopen zaterdag vestigden Jasper (31) en René (32) nog een wereldrecord door in een tobbe op het plein 265 liter cappuccino te bereiden.

Bij Jansen
Bij Jansen is gevestigd in een monumentaal pand in het Hoogstraatje. Sandra (36) en haar man Bart-Willem (38) brengen hier streekproducten aan de man, zoals Groningse dranken en scharrelproducten uit de eigen regio. Het restaurant koopt naar eigen zeggen alleen hele dieren in en gebruikt al het vlees totdat het dier op is.

Terecht?
Vind jij het terecht dat Breda heeft gewonnen? Of was Groningen de echte toptent? Geef je mening op het Mijn tent is top-forum!

Reageren