Wipeout kán haast niet mislukken

Wipeout begint zondag, maar kán niet mislukken. De spannende spelshow was deze zomer dé kijkcijferhit in Amerika en is al door 32 andere landen aangekocht. Verslaggeefster Wytske Kenemans heeft tien weken langs de zijlijn gestaan en vertelt waarom Wipeout zo'n succes is.

Door Tamar Salee

De presentatrice verbleef voor de opnames van Wipeout van september tot eind november in Buenos Aires, Argentinië. Uitzonderlijk lang voor tien afleveringen, maar de reden was simpel, legt Wytske uit.

Schema
"Dit programma is zo ontzettend populair en gewild, dat we dit najaar niet als enigen aan het draaien waren. Ik zat er met een ploeg uit Australië, Groot-Brittannië en Scandinavië en de Duitsers waren net weg. We moesten echt in het schema ingepast worden."

Leedvermaak
Waarom staan zoveel landen in de rij om Wipeout te maken? "De voornaamste reden van het succes is simpel: er is geen leuker vermaak dan leedvermaak", verklaart Wytske. "Er zijn echt veel harde smakkerds gemaakt, maar niemand is daarbij gewond geraakt. Alle obstakels zijn afgedekt met schuimrubber, de veilgheid van de kandidaten staat wel voorop."

Buikpijn
Zelf kan Wytske haar lachen vaak niet inhouden tijdens de opnames - en dat doet ze dan ook niet. "Het is niet de bedoeling dat ik mensen expres uitlach. Het gebeurt gewoon. Na elke opnamedag had ik buikpijn; het was zo leuk! Van tevoren interview ik de kandidaten en die zeggen stuk voor stuk dat zij die tienduizend euro wel even gaan winnen. Dan is het natuurlijk extra leuk als ze vallen."

Lees meer in Televizier
Een veel langer artikel over Wipeout staat deze week in de papieren editie van Televizier. Word nu abonnee en ontvang iedere week veel leesvoer, het overzicht van meer dan 80 tv-zenders en een leuk cadeau!

Praat mee in het forum: Ga jij kijken?

Reageren