WK Allround in Hamar bij Studio Sport

16 februari 2013 10:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het WK Allround schaatsen vindt dit weekend plaats in Hamar. En er lijkt iets moois op stapel te staan. Wanneer Sven Kramer zijn zesde allround titel wint, is hij de beste allrounder aller tijden.

Onze nationale schaats­trots Sven Kramer bezit maar liefst drie van de negen baanrecords van de ijsbaan Vikingskipet in het Noorse Hamar: de 5.000 en 10.000 m. en de Grote vierkamp (totale tijd voor 500, 1500, 5.000 en 10.000 m). Dat belooft veel goeds, wanneer hij dit weekend zijn zesde WK Allround-titel moet verdedigen. Svens voornaamste concurrenten zijn landgenoot Jan Blokhuijsen en Håvard Bøkko, de Noor die voor eigen publiek rijdt­. Wanneer Sven Kramer wint en de gouden medaille pakt is hij de beste allrounder aller tijden.

Schaatsen Dames

Bij de dames wil onze eigen Ireen Wüst haar titel prolongeren. Haar ­belangrijkste concurrent ­Martina Sáblíková heeft zich teruggetrokken voor het WK Allround, omdat ze nog altijd kampt met een rugblessure. De plek van Sáblíková wordt ingenomen door een Noorse schaatster. Dat lijkt dus een gewonnen race voor Wüst.

Schaatsen Studio sport

De afstanden die deze vrijdag worden gereden zijn: 500 meter en 3 km dames, 500 meter en 5 km heren.

Meer over