WK Blog | Frankrijk uitgeschakeld

Voor Frankrijk zit het WK erop. De ploeg van Raymond Domenech verloor met 2-1 van gastland Zuid-Afrika, dat ondanks de winst ook uitgeschakeld is. Frankrijk moest winnen én hopen op een goed resultaat in de andere poulewedstrijd, Mexico - Uruguay.

Uruguay won die match met 1-0 door een mooi doelpunt van Luis Suarez. Dat was in principe positief voor Frankrijk, ware het niet dat de ploeg zelf nog wel even moest winnen van Zuid-Afrika. Dat gebeurde niet.

Sterker nog, Les Bleus werden weggespeeld.

Pas in de slotfase maakte Malouda de enige Franse WK-treffer. De cijfers van de vice-Europees kampioen spreken voor zich: drie wedstrijden, één doelpunt voor, vier tegen, één punt.

Bij de wedstrijd tussen Mexico en Uruguay werd vooraf gevreesd voor een zogenaamde salonremise. Als de ploegen gelijk speelden, waren ze allebei zeker van een plaats in de volgende ronde. De twee ploegen speelden echter wel degelijk voor de winst, omdat de poulewinnaar favoriet Argentinië ontloopt in de achtste finale.

Argentinië won namelijk met 2-0 van Griekenland.

Pas in de 77e minuut werd het Griekse blok gebroken, al had Argentinië daar wel een corner voor nodig. Vlak voor tijd maakte oudgediende Palermo de tweede treffer, waardoor Argentinië zonder puntverlies de achtste finale heeft bereikt.

De Zuid-Amerikanen worden daarin vergezeld door Zuid-Korea. De 2-2 tegen Nigeria was voldoende om de tweede plaats in groep B veilig te stellen.

Vandaag spelen de VS en Algerije tegen elkaar. Als Amerika wint is het zeker van een plaats bij de laatste zestien, Algerije is bij winst nog afhankelijk van de wedstrijd tussen Engeland en Slovenië. Beide zijn bij winst ook zeker door.

In poule D treedt Australië aan tegen Servië. Australië moet winnen, en is dan nog afhankelijk van de wedstrijd tussen Ghana en Duitsland. Servië is bij winst rechtstreeks geplaatst. Datzelfde geldt voor Ghaha, dat zelfs aan een gelijkspel genoeg heeft. Duitsland moet winnen om zeker te zijn.

Daar gaan we weer: de prognoses.

Weer een punt! Mexico - Uruguay eindigde inderdaad in een 0-1 overwinning voor Luis Suarez en de zijnen. Hopen dat we op dezelfde voet verder kunnen gaan. VS - Algerije wordt 1-0. Engeland speelt met 0-0 gelijk tegen Slovenië en is uitgeschakeld, Slovenië en Amerika gaan door.

Australië verliest met 0-1 van Servië, en gaat dus niet door naar de achtste finales. Ook Duitsland wordt uitgeschakeld, na een 1-1 gelijkspel tegen Ghana.

Morgen speelt Nederland de laatste groepswedstrijd. Bondscoach Bert van Marwijk liet doorschemeren met dezelfde elf spelers te willen beginnen, maar misschien dat Arjen Robben in de tweede helft eindelijk wat speeltijd krijgt. Laten we het in ieder geval hopen!

Daan

Daan Doedens

Reageren