WK Blog | Gezien: de Pletterpet

Eindelijk. Ik heb de enige echte Pletterpet in mijn handen gehad. En het moet gezegd: het is best een leuk ding, en niet alleen omdat de bijbehorende commercial zo hilarisch is.

13-06-2010

Even voor de mensen die de afgelopen weken de Publieke Omroep hebben gemeden of tijdens de reclameblokken dusdanig in slaap zijn gevallen dat ze geen idee hebben waar ik het over heb: de Heineken Pletterpet heet eigenlijk de Makaraba.

Het is een Zuid-Afrikaanse mijnwerkershelm waar allerlei beschilderingen en frutsels op zijn aangebracht. De bierbrouwer heeft handig op deze traditie ingespeeld door de Pletterpet in het leven te roepen.

Echt goed werkt hij blijkbaar nog niet.

Het niveau van de wedstrijden van gisteren was weliswaar van een iets hoger niveau dan de eerste dag, maar ik heb het gevoel dat het WK nog echt moet losbarsten. Stilte voor de storm, zullen we maar zeggen.

Zuid-Korea speelde Griekenland van de mat. Niet omdat Zuid-Korea zo goed was, maar vooral vanwege het slappe spel van de Grieken. Niets konden de Zuid-Europeanen uitrichten tegen de Aziaten. Zuid-Korea had zo nu en dan wel een leuke aanval, maar echt goed werd het nooit. 2-0 was een niet meer dan terechte overwinning.

Argentinië begon vloeiend aan de eerste wedstrijd.

Na een krappe vijf minuten lag de bal al achter de Nigeriaanse doelman. Dat verdediger Heinze de bal inkopte uit een corner was dan misschien een beetje jammer, maar de aanval waaruit die hoekschop voortkwam, maakte een hoop goed.

Maar helaas. Argentinië is geen ploeg die dubbele cijfers op de scoreborden wil zien staan, en dus doofde de wedstrijd als een nachtkaars uit. Lionel Messi, Wereldvoetballer van het Jaar, deed vooral zijn best zich niet te blesseren. Dat lukte gelukkig, maar het kwam het voetbal niet ten goede. Het bleef 1-0.

De wedstrijd tussen Engeland en de Verenigde Staten had iets meer amusementswaarde.

Na een mooi doelpunt van Steven Gerrard, al in de vierde minuut, heerste Engeland. De ploeg liet leuk voetbal zien, en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Totdat de Amerikaanse middenvelder Clint Dempsey een knappe draaiactie maakte op zo'n 20 meter van het Engelse doel. Zijn schot was niet al te hard, maar de Engelse doelman Green maakte een gigantische blunder. Tergend langzaam rolde de bal het doel in. 1-1 was de stand, en zo bleef het.

Vandaag staat ook een leuk WK-dagje op het programma. Eerst is er nog de wedstrijd tussen Algerije en Slovenië, die misschien niet het aanzien waard zal zijn, maar daarna speelt Duitsland tegen het Australië van de Nederlandse bondscoach Pim Verbeek en treedt Servië aan tegen Ghana.

Alhoewel het nog niet echt goed gaat met mijn prognoses, ga ik het gewoon weer proberen.

Algerije en Slovenië komen niet tot scoren. Duitsland krijgt het lastig met Australië, maar wint wel met 2-0. Servië, mijn persoonlijke favoriet voor een halve finaleplek, wint makkelijk van Ghana, ook met 2-0.

Ik zal nu toch wel eens een uitslag goed hebben? Laat ik het hopen!

Daan

Daan Doedens

Reageren