WK Blog | Hopen op betere tijden...

Zucht. Had ik me de openingsdag van het WK toch even iets boeiender voorgesteld. Vier jaar geleden, op 9 juni 2006, won gastland Duitsland in een spetterende match met 4-2 van Costa Rica.

12-06-2010

Gisteren was het minder fraai. Zuid-Afrika gaf een 1-0 voorsprong uit handen tegen een matig Mexico, Frankrijk en Uruguay kwamen zelfs helemaal niet tot scoren.

Zuid-Afrika - Mexico was maar bij vlagen interessant.

Het eerste doelpunt van het toernooi was een hele mooie: Tshabalala (ja, het klinkt als een nieuw songfestivalnummer van Pierre Kartner) loopt na een prachtige pass alleen op de Mexicaanse keeper af en schiet de bal verwoestend de kruising in.

Het was een lichtpuntje in een matige eerste helft. De gelijkmaker, nota bene diep in de tweede helft gemaakt door verdediger Márquez, was een pure verdedigingsfout. Vier verdedigers stappen in de hoop de Mexicanen buitenspel te zetten, één blijft hangen. En als die laatste man dan ook nog eens de bal over zich heen laat gaan, staan er drie spelers vrij voor het doel. Márquez schoot hard binnen.

Helemaal dramatisch was de wedstrijd tussen Frankrijk en Uruguay.

Niemand kon potten breken. Balverlies hier, harde overtredingen daar. Maar grote kansen: ho maar. Het meest boeiende moment was de rode kaart van de Uruguayaanse Ajacied Lodeiro, die na zijn eerste gele kaart snoeihard doorging op een paar Franse enkels. Dag Lodeiro.

Laten we dan maar hopen dat de wedstrijden van vandaag leuker zijn.

De zaterdag begint wat tam, met de wedstrijd tussen Zuid-Korea en Griekenland. Een klein gelijkspel ligt in de lijn der verwachting. Maar daarna wordt het leuk. Favoriet Argentinië speelt tegen outsider Nigeria. Argentinië is altijd favoriet op een WK, en helemaal nu Lionel Messi zijn ploeg Barcelona prachtig liet voetballen. Maar Nigeria kan ook wat meepikken van het thuisvoordeel: een Afrikaans land op Afrikaans grondgebied kan misschien wat extra's.

's Avonds misschien wel de mooiste wedstrijd van de dag: het Engeland van bondscoach Capello mag aantreden tegen het Amerikaanse elftal.

Stijlicoon David Beckham doet dan wel niet mee, evenals kuitenbijter Rio Ferdinand, maar Engeland heeft veel meer kwaliteit. De Verenigde Staten hebben veel spelers die in de Engelse competitie spelen, en dus veel weten van het Britse voetbal.

Omdat het nu eenmaal leuk is om te gokken, hier wederom mijn prognoses.

Zuid-Korea en Griekenland houden elkaar in een wat trage maar spannende wedstrijd op 0-0. Argentinië krijgt een makkelijk middagje: twee, drie - nul moet het toch minimaal wel worden. Engeland krijgt het lastiger. Een zuurverdiende 2-1 overwinning, met een glansrol voor topspits Wayne Rooney. Hij scoort twee keer.

Laten we hopen op een aantal mooie en spannende wedstrijden. Dat kunnen we wel gebruiken, na gisteren.

Daan

Daan Doedens

Reageren